Diari La Veu del País Valencià
Alzira i Carcaixent unides per la bici
RedactaVeu / Alzira

En les declaracions a la premsa es va incidir directament en la calor que hem passat aquest estiu, probablement el més calorós del que tenim constància des que mesurem les temperatures ací. Una calor que cada dècada serà major per l’augment continu dels automòbils, amb les seues emissions de gasos, i per la disminució dels boscos que absorbeixen el CO2, principal gas hivernacle.

D’ací a un parell de mesos es reuniran a París els representants dels governs de tots els països per a intentar arribar a acords que reduïsquen les emissions dels gasos hivernacle i detinguen el calfament global. No obstant açò, ja hi ha hagut 20 reunions així i seguim sense resoldre aquest greu problema, per això resulta imprescindible que els ciutadans ens impliquem, exigint mesures serioses i col·laborant també nosaltres amb les solucions, per exemple anant en bici almenys en els desplaçaments dins de les nostres ciutats o a les veïnes.

En el passeig participaren un grapat de ciutadans de totes les edats, amb xiquets inclosos, i també l’alcalde i una regidora. Quelcom semblant al que es va fer eixe dia en milers de ciutats per tot el món.

L’activitat formava part de les Jornades per la Sostenibilitat organitzades conjuntament per la Ribera en Bici, l’Ass i Muntanyeta dels Sants, dins les quals encara es faran dues Taules Rodones aquesta setmana, concretament el dijous 24, a les 19:00 h, a la Casa de Cultura d’Alzira es farà la projecció del vídeo “COM ACONSEGUIREN ELS HOLANDESOS LES SEUES CICLO-VIES (7 minuts) i la Taula Rodona sobre EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE DE LA RIBERA (I), amb:

– Carmen Castells (AER): Com podem estalviar energia i ser més sostenibles?

– Andrés Montesinos (Som Energia): Per què i com podem connectar-nos a les renovables? L’Autoconsum elèctric.

– Alfons Domínguez (L’Ullal): Cal consumir productes ecològics. On trobar-los?

– Paco Tortosa (Paleta d’Ocres): Xarxa comarcal per a bicis i vianants. La Via Verda Ribera-Safor.

– Fina Oliver (Amics de la Vieta de Carcaixent): La Via Verda Ribera-Safor.

– Pedro Domínguez (La Ribera en Bici): Per què promoure l’us de la bicicleta? Novetats sobre la Via Verda. La xarxa comarcal per a bicis i vianants.

Comparteix

Icona de pantalla completa