Diari La Veu del País Valencià
El ‘Catalanitzador’ de Softcatalà arriba als 100.000 usuaris i presenta una nova versió
Racó Català

Des de la seua publicació el 22 d’abril de 2012, més de 100.000 usuaris han catalanitzat el seu ordinador, convertint-se en un dels programes més baixats a Softcatalà. L’objectiu del Catalanitzador de Softcatalà és simplificar la catalanització de qualsevol sistema Microsoft Windows o Mac OS X; a aquest efecte, hi aplica els canvis de configuració, els paquets de llengua i els correctors ortogràfics necessaris perquè l’usuari puga treballar en català.

La importància de navegar en català

Des de Softcatalà expliquen que “gràcies al canvi de llengua en els navegadors que fa el Catalanitzador, els usuaris s’identificaran a partir d’aquell moment com a catalanoparlants quan naveguen per Internet, i aquelles aplicacions web que siguen multilingües i tinguen versió catalana es mostraran en català”.

“Aquest canvi és molt important, ja que determina el pes real de la llengua catalana a Internet, actualment fortament subestimat”, asseguren. A més, afecta la visibilitat del contingut web en català d’empreses i d’institucions públiques. Els cercadors d’Internet mostren els resultats en funció de dos paràmetres: l’estat on es troba l’ordinador i la llengua de navegació definida al navegador. Si no es té definit el català al navegador, el contingut en català no apareix a les primeres posicions, resta amagat als usuaris, els quals fan servir contingut web en altres llengües (espanyol, anglès, francès…) en compte de fer-ho en català. Per exemple, aquest és un problema molt real que afecta la Viquipèdia, una de les Wikipèdies més actives, però amb dificultat d’arribar al seu públic objectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa