Diari La Veu del País Valencià
Podemos creu que amb Compromís poden arribar al milió de vots
Europa Press / València

Així s’ha manifestat Montiel en ser preguntat pel fet que els militants del Bloc hagen votat en contra de sumar-se a la confluència amb Podemos per a les estatals. Sobre aquest tema, ha manifestat el seu “màxim respecte als processos interns” de la coalició, que “té quatre potes bàsiques” i en el procés de formació de criteri primer tenen lloc els seus processos individuals i després, el col·lectiu, ha explicat.

Per a Montiel, es tracta d'”un procés” que té els seus temps i tan sols ha volgut fer “una apel·lació a la responsabilitat” perquè “s’obri una oportunitat històrica de construir una veu, una potent veu valenciana a Madrid com no l’hem tinguda mai” i completar amb ella “el procés de canvis” al País Valencià.

“Hi ha qui diu que aquesta pot ser la candidatura del milió de vots. Compromís i Podemos per separat han sumat en les autonòmiques 730.000 vots, tenim aquest capital i podem encara concitar una onada d’il·lusió i de canvi sumant més veus”, ha ressaltat el ‘síndic’.

“Una bestiesa no assumir aquest repte”

Per açò, ha insistit: “Nosaltres estem ací, no tenim condicions insalvables; volem parlar de programa, açò és el principal, ens sembla secundari parlar de noms o de llocs”. Al seu entendre, “seria una bestiesa no assumir aquest repte amb generositat i amb altura de mires”. “No sé jugar al mus, però no és temps de jugar a ser xiquets, sinó a ser grans”, ha recalcat.

Montiel ha insistit que esperaran que Compromís “resolga el seu procés intern” i tenen, “una mà no, les dos esteses per arribar a acords”.

Comparteix

Icona de pantalla completa