Betoret: ‘Camps em va enganyar vilment en la causa dels vestits’

“Em van dir que totes les parts del procés havien arribat a un acord”
21 setembre 2015 01:00h
Rafael Betoreti i Francisco Camps.
Europa Press / València

Altres dos acusats, l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, van arribar a judici i van ser absolts. Betoret ha aclarit que es va conformar amb els fets que se li imputaven perquè li ho va dir Francisco Camps i ha lamentat que l'enganyaren "vilment".

Betoret, condemnat en aquest procediment per un delicte de suborn passiu impropi, ha assenyalat, quan la fiscal li preguntava per la seua relació amb els presumptes capitosts de la trama Gürtel Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez (El Bigotes), que amb els dos primers no tenia relació ni sabia on treballaven.

En aquest punt, la fiscal li ha recordat que l'any 2011 es va conformar i va ser condemnat per acceptar com a regal uns vestits de directius de la trama Gürtel. Referent a açò, l'acusat ha volgut aclarir que en aquest cas va acceptar els fets que se li imputaven perquè volia evitar-se "tot açò" del judici que ara està "patint".

Així, ha dit que el seu aleshores lletrat li va comentar que era "molt més barat" pagar la multa que li demanaven, de 9.600 euros, que el que li podia costar un judici. A part d'açò, ha assenyalat que per a conformar-se, el van enganyar "vilment" en traslladar-li que totes les parts del procés havien arribat a aquest acord.

"Em vaig negar fins a última hora, però al final vaig signar perquè Camps em va dir que signara, i jo vaig signar. Jo em vaig conformar, però hi ha una diferència entre que em conformara i que fóra cert el que se m'imputava", ha agregat. Sobre aquest tema, preguntat pels vestits que va retornar en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià i que va ser els que presumptament va rebre de la trama, ha dit que va haver de traure del seu armari els seus vestits i abrics i llevar-los les etiquetes perquè no pogueren veure que eren de Milano, la marca triada per Gürtel.
 
next