Diari La Veu del País Valencià
Una APP per a fer seguiment de les propostes electorals de les últimes eleccions autonòmiques
RedactaVeu / València

Per emprendre aquest repte, el Grup Càlam ha desenvolupat una eina de seguiment de propostes electorals mitjançant la qual, qualsevol ciutadà pot consultar les propostes electorals sobre diferents temes analitzats, valorar la importància de supervisar el seu acompliment i aportar informació relacionada amb les mateixes.

Qualsevol ciutadà pot accedir a la ferramenta en aquesta web i accedir a l’apartat “Seguiment de propostes”. Una vegada allí, seleccionant els comicis, el partit polític i el tema d’interès, s’accedeix a un llistat amb les propostes analitzades. A partir d’aquest punt, fent clic en cadascuna de les propostes es pot accedir a una fitxa individual on indicar la importància de supervisar i/o aportar informació sobre l’activitat del partit en relació amb la proposta consultada.

Es tracta, segons expliquen els seus impulsors, d’un sistema col·laboratiu que permet implicar i compartir informació amb una ciutadania activa que pot actuar i interrelacionar políticament. A partir d’aquesta versió de l’eina, Grup Càlam “vol obrir un espai de treball amb la ciutadania per a realitzar el seguiment de les propostes i oferir informes periòdics que donen compte del grau de compliment i incompliment de les mateixes”.

Per a posar en marxa la ferramenta, prèviament el Grup Càlam ha analitzat tots els programes electorals de les forces polítiques que han obtingut representació a les Corts Valencianes i l’Ajuntament de València. S’han classificat totes i cadascuna de les propostes electorals basant-se en diferents components que tenen a veure amb l’apoderament ciutadà, com ara desenvolupament de competències, d’un entorn favorable o d’una presa de consciència davant d’una determinada qüestió. “En suma, el sistema conforma l’índex d’apoderament dels programes electorals (iE)”, resumeixen.

La iniciativa compta amb el suport i col·laboració de l’associació analizo.info, l’associació Fent Ciutat, l’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Acció Cultural del País Valencià i la Xarxa d’Entitats del País Valencià. A la web indiceempoderamiento.es, poden descarregar-se els 10 programes electorals analitzats, els resultats de l’anàlisi efectuada i la definició del marc d’anàlisi.

Comparteix

Icona de pantalla completa