Un membre del GAV, imputat com a agressor de cinc joves en la Trobada de Benirredrà

Escola Valenciana aprova la decisió judicial
17 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

El Ministeri Fiscal ha trobat indicis de criminalitat i obri procediment penal a EJFM, integrant de l’organització GAV, de caire secessionista i violent, com  un dels suposats autors, juntament amb NFC, de les agressions ideològiques comeses contra cinc joves que havien assistit el 17 de maig de 2014 a la XXVa Trobada de la Safor-Valldigna al municipi de Benirredrà, una festa lúdica i pacífica, que any rere any reuneix en cada comarca escoles, famílies i col·lectius amb sensibilitat per la normalització de la llengua, i de la qual Escola Valenciana n'és organitzadora.

El representant dels denunciants va interposar recurs de reforma al Ministeri Fiscal a fi de rectificar la interlocutòria del 17 de juny de 2015 que sobreseia les actuacions d'EJFM, un dels suposats autors de les lesions a quatre menors d’edat i un jove de 19 anys. El fiscal ha considerat procedir amb la imputació d'EJFM, després d’haver tingut en compte el testimoni d’una dona que en la roda de reconeixement el va identificar com una de les persones que va agredir un xic amb el cinturó estès i que colpejava un xiquet amb ulleres. Altres testimonis també van situar l’imputat EJFM en el moment de les agressions, per la qual cosa van quedar desmentides les declaracions d’aquest membre del GAV, que prèviament havia negat haver-hi estat.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, s’ha mostrat ferm amb la nova imputació: “Hem de rebutjar amb contundència la violència exercida per totes aquelles persones que van participar en l’agressió i que, de forma sistemàtica, odien, són hostils i apliquen la força i la brutalitat contra l’altre pel fet de pensar diferent i pel fet de defendre la llengua”.

Els atacs violents, segons han declarat els testimonis presencials, es van produir en les immediacions de la Trobada de Benirredrà, quan un grup de joves es disposava a assistir a aquesta celebració i es van topar amb un grup entre 10 i 15 persones que portaven banderes del Grup Acció Valencianista. Per la seua banda, el GAV havia convocat una concentració de fort component ideològic contra les trobades, que va ser autoritzada per la Subdelegació del Govern, malgrat que coincidia amb la Trobada d’Escoles en Valencià i, per tant, hi havia indicis de possibles altercats. 
 
next