Diari La Veu del País Valencià
El danès Karl Stets, protagonista de la segona jornada del MIM amb el seu muntatge ‘Cuerdo’
RedacatVeu / Sueca.

Novetat en la segona jornada de la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM), programada fins al 20 de setembre, serà l’actuació de l’artista danès Karl Stets, que arriba al festival amb el seu espectacle Cuerdo, que representarà a l’escenari de la plaça de l’Ajuntament en dues funcions per a tots els públics: a les 19:00 i 23:00h.

Karl Stets és un dels pocs creadors i intèrprets circenses que conreen l’absurd. Acròbata, malabarista, funambulista i actor gestual dotat d’un elegant sentit de l’humor, en Cuerdo combina habilitat i surrealisme experimentant amb cordes, rateres i titelles, convidant el públic a entrar en el seu món.

L’artista, de 36 anys, que es defineix a ell mateix com un “perfeccionista de l’absurd que busca el camí més complicat per realitzar coses molt simples”, va començar el seu treball circense com a funambulista de corda fluixa. La corda el va inspirar, i durant els anys ha desenvolupat nombrosos jocs amb cordes, des de l’univers del titellaire fins al del malabarista. Amb elements de circ, de dansa, manipulació d’objectes i marionetes, en Cuerdo, Stets condueix el públic per un espectacle que combina el joc lleuger del pallasso amb la tensió d’una pel·lícula de terror. Un món de joc, de moviments, de molta sorpresa, i amb la senzillesa com a base.

Última funció de Rèquiem, de la InDependent

D’altra banda, els espectadors tindran demà l’última oportunitat per a veure el nou treball de la inDependent, Rèquiem, l’estrena absoluta de la qual va acollir el MIM el dia de la seua inauguració al Centre Municipal Bernat i Baldoví. Un espectacle en el qual la companyia valenciana explora i se submergeix per primera vegada en el teatre gestual.

Al costat de la programació oficial, les jornades del MIM s’amplifiquen amb els Off-MIM, programació alternativa i “no oficial”, organitzada i patrocinada pels pubs, cafeteries i altres col·lectius o entitats de Sueca amb el suport promocional i tècnic del festival.

La Mostra Internacional de MIM està organitzada i patrocinada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Fundació Bancaixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa