Google projecta un mapa de la qualitat de l'aire

L’objectiu d'Earth Outreach és informar dels millors llocs del planeta en matèria de Medi aAmbient. Google instal•larà uns sensors que detecten els nivells de contaminació de l'aire en cada punt pel qual passen els automòbils
19 setembre 2015 01:00h
Tecnonews / ACPG / ECA / Denver

Gràcies a Google Maps i Street View, actualment és possible veure llocs del món sense haver-los visitat. D'aquesta manera, un usuari pot decidir si emprendre un viatge en funció del que ha vist o el que no ha vist a la xarxa.

En el seu afany de cartografiar el planeta sencer, Google ha desenvolupat un nou producte. Es tracta d'un mapatge diferent al que ens té acostumats l'empresa, ja que el que pretén el major cercador del món amb la seua nova iniciativa anomenada Earth Outreach, és informar-nos de quins són els millors llocs del planeta en matèria de Medi Ambient.

A partir dels cotxes reservats per fotografiar a 360 graus el món, Google instal•larà uns sensors que detecten els nivells de contaminació de l'aire en cada punt pel qual passen els automòbils. D'aquesta manera, pot arribar a detectar els nivells de components perillosos per a la salut humana com diòxid de nitrogen, òxid nítric, ozó, monòxid de carboni, diòxid de carboni i metà, i finalment crear un mapa de les zones menys saludables per als usuaris.
 

Vehicle de Google per fer fotografies de 360.
 
De moment es tracta d'un projecte en vies de desenvolupament que està sent testat a Denver. Tres dels vehicles de l'empresa recorreran els carrers de la ciutat americana durant 750 hores per fer aquesta ruta de la qualitat de l'aire. Lluny queden aquestes èpoques en què els cotxes, a més de fotografiar els carrers, recollien informació confidencial de les xarxes wifi.


next