Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV defensa la Llei de Participació i Col·laboració Institucional de la Generalitat
RedacataVeu / València

Una altra vegada més un sindicat minoritari torna a la càrrega contra la Llei de Participació i Col·laboració Institucional, d’ara endavant LPCI. Per a Bernat Asensi, “segueix així els passos del diari conservador anglès The Economist que propugna la desaparició del sindicalisme confederal, apostant pel sectorial o d’empresa”. “El sindicalisme confederal majoritari estén la seua representació més enllà de l’empresa. És la Constitució mateixa la que li confereix un paper destacat com a interlocutor davant administracions públiques i patronals”, destaca Asensi. Per a CCOO PV açò “és fruit d’una conquesta de la classe treballadora per a afrontar les polítiques neoliberals”.

La LPCI, pel que fa a la participació institucional, solament recull l’establit per la Llei Orgànica de Llibertat Sindical per allò que s’entén per “sindicat més representatiu”. En aquests moments, “CCOO PV i UGT-PV ostenten eixa condició, però ha de ser ratificat en cada procés d’eleccions sindicals en les empreses”.

La Intersindical Valenciana, que té 526 delegats a tot el País Valencià a 31 de desembre de 2014, “demana la derogació d’una llei que reconeix la representativitat de CCOO PV, amb 11.050 delegats, i d’UGT-PV, amb 10.484”. Una llei que ha sigut aprovada per les Corts Valencianes sense cap vot en contra, amb el suport favorable de tots els partits i l’abstenció de Compromís.

Així mateix, apunta Bernat Asensi, “en una mostra de cinisme sense precedents, Intersindical proposa que eixes ajudes vagen a atendre les persones refugiades de Síria, com si una cosa fóra incompatible amb l’altra”. “No tenen el mínim pudor en vincular les ajudes públiques amb el sofriment d’unes persones que fugen de la guerra”, assegura.

Recorda CCOO PV que, “partides nominals que els pressupostos de la Generalitat destinaven a la representació institucional, s’han disminuït constantment des de l’inici de la crisi”. “Uns fons que sempre s’han justificat i es justificaran, no consentiríem que fóra d’una altra manera”, remarca Asensi. “També s’han reduït les ajudes directes que rebem tots els sindicats per la representació sindical”.

Comparteix

Icona de pantalla completa