Diari La Veu del País Valencià
La Unió presenta a Madrid més de 1.200 queixes pels impagaments del Consell
RedactaVeu / Madrid

La Unió de Llauradors va presentar ahir més de 1.200 queixes individualitzades davant la seu de la Representació de la Comissió Europea a l’Estat espanyol, situada a Madrid, per l’impagament de la Generalitat de les ajudes procedents del fons europeu Feader. En la presentació d’aquestes queixes han estat presents el secretari general de la Unió de Llauradors, Ramón Mampel, acompanyat de la comissió executiva, i el coordinador estatal de la Unió d’Unions, José Manuel de les Heras.

Es tracta d’agricultors i ramaders del País Valencià que han traslladat a la Unió el malestar dels últims mesos pel retard en el cobrament de les ajudes. Per això han cregut convenient presentar una queixa davant les autoritats comunitàries. En alguns casos es remunten fins i tot a l’any 2010.

La Unió ha presentat les queixes mitjançant un escrit dirigit a la secretària general de la Comissió Europea, Catherine Day. En el mateix s’indica que l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, encarregada de la gestió de les ajudes de la Conselleria d’Agricultura, “presumptament, ha pogut percebre els imports corresponents a les ajudes i no haver-los destinat als seus legítims beneficiaris”.

La Unió demana en l’escrit lliurat a Madrid “la intermediació de la Comissió Europea per a conèixer els motius del perquè no s’han pagat les ajudes als seus legítims beneficiaris. També que s’esbrine on estan els diners d’aquestes ajudes, s’inste les autoritats espanyoles i valencianes a abonar els imports als agricultors i ramaders per aquestes ajudes no percebudes, i si es considera pertinent, es depuren les possibles responsabilitats”.

Durant l’any passat, la Unió va realitzar diversos actes en les oficines comarcals de la Conselleria d’Agricultura, on els agricultors i ramaders van registrar sol·licituds de petició a la Generalitat Valenciana perquè els indicarà quan anava a pagar les ajudes pendents als agricultors. No obstant açò, l’administració autonòmica ni tan sols ha contestat, circumstància que també denuncia la Unió a les autoritats de la Comissió Europea.

Molts agricultors i ramaders del País Valencià es troben en una situació realment angoixant per aquests impagaments i davant una tessitura difícil de seguir endeutant-se o abandonar la seua explotació.

Comparteix

Icona de pantalla completa