Diari La Veu del País Valencià
La detenció de la gihadista de Gandia mobilitza els islamistes radicals a Twitter
EP / RedactaVeu / Madrid

Una coneguda xarxa social ha sigut el mitjà que han emprat radicals islamistes per a difondre comentaris contra la Benemèrita en repulsa per l’arrest de la jove de 18 anys. La majoria d’ells es mostren especialment crítics en entendre que en l’operació, l’Institut Armat va exposar la jove a la mirada dels veïns i els objectius de les càmeres dels mitjans de comunicació.

“Què és aquest contrasentit? Desfilant gent en el carrer abans de la condemna? L’oest és pura barbàrie”, indica un d’aquests radicals, molt actiu en la xarxa social on compta amb més de 1.700 seguidors. El comentari va acompanyat de la informació que va difondre sobre l’arrest el diari britànic Daily Mail. S’aprecia també una foto en la qual es veu la detinguda escortada per cinc agents de la Guàrdia Civil.

L’escriptor del comentari es dedica a difondre diàriament propaganda sobre l’Estat Islàmic, des dels comunicats del grup criminal fins a divers material d’alt contingut violent. En un altre tuit -sempre en anglès- diu que “Espanya està plena de nord-africans i és la ruta per a tots els que van amb cotxe des d’Europa a NA (sic). Haurien d’anar amb compte”. “Espanya també es va retirar d’Afganistan després dels atemptats de Madrid”, adverteix.

“Així és com ells tracten d’humiliar les nostres germanes”, assegura un altre fonamentalista de característiques similars, encara que a aquest el segueixen més de 3.500 persones. En el seu comentari adjunta la imatge de la jove detinguda a Gandia, concretament també en el moment en què va ser treta de la seua casa per la Guàrdia Civil i exposada a les mirades dels veïns, als quals també s’aprecia en la imatge.

El comentari en aquest cas va ser difós per 59 persones. En resposta al tuit, un altre usuari pregunta “on és açò?” i un tercer li respon que es tracta d’Espanya. “Per favor, feu una ‘dua’ (oració) per la germana Raja El Aasemy, 18 anys, ha sigut arrestada per la nova inquisició espanyola. Que Al·là accelere el seu alliberament”, assenyala un altre.

Aquest últim usuari es dedicava també a difondre en les xarxes els missatges en favor de la gihad. El seu propi nom en Twitter feia al·lusió a Al Andalus (la seua forma de referir-se a Espanya) i la seua foto eren els trens d’Atocha després de l’atemptat de l’11-M a Madrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa