Diari La Veu del País Valencià
Podemos finançarà projectes socials al País Valencià a través d’IMPULSA
RedactaVeu / València

La dotació econòmica del Projecte IMPULSA procedeix del romanent dels càrrecs públics electes de Podemos. L’existència d’un fons comú i d’un sistema democràtic de selecció de projectes permetrà evitar el desenvolupament de vincles entre els càrrecs públics electes i les iniciatives concursants que desvirtuen els objectius del projecte.

En aquesta segona edició d’IMPULSA es compta amb un pressupost de 300.000 euros, que seran distribuïts a parts iguals entre tres categories: IMPULSA el teu país; IMPULSA el teu entorn i Podemos IMPULSA. Cada categoria compta amb uns processos de selecció diferenciats. El termini de presentació de projectes va començar el 8 de setembre i finalitzarà el dimarts 22 de setembre. Després dels terminis de revisió i del període de votacions, del 13 al 18 d’octubre, es presentaran els resultats oficials el 22 d’octubre.

Impulsa el teu país finançarà amb 50.000 euros cadascun dos projectes estatals que contribuïsquen a crear una societat més justa i equilibrada.

Mitjançant la segona categoria, denominada Impulsa el teu entorn, es finançaran 32 projectes regionals i un d’exterior amb fins a 3.000 euros per projecte i es dividiran en àrees temàtiques. En aquestes dues categories serà la ciutadania la que escollirà els projectes guanyadors votant a través de la web. Per a aquesta categoria s’han previst dos projectes i 6.000 euros en el País Valencià.

Finalment, Podemos Impulsa atorgarà 100.000 euros a les Comunitats Autònomes perquè siguen els Consells Ciutadans Autonòmics i els Grups Parlamentaris els que decidisquen a quines associacions, fundacions, col·lectius o moviments ciutadans atorgaran cada quantitat. Al País Valencià li corresponen en aquesta categoria un total de 7.500 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa