Diari La Veu del País Valencià
València impulsa una xarxa ciutadana per acollir refugiats

ACN / València

La iniciativa, amb el nom ‘València. Ciutat Refugi’, ha estat presentada aquest dimarts en roda de premsa per l’alcalde, Joan Ribó, la regidora de Desenvolupament Humà, Consol Castillo, i el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migrants, Roberto Jaramillo. Així mateix, l’alcalde ha anunciat que durà a la pròxima junta de govern una moció per declarar València ciutat refugi així com l’aprovació d’una partida econòmica durant el pròxim ple per fer front a l’acolliment de persones.

Ribó ha dit que no pot quantificar els diners que es destinaran en aquesta partida econòmica perquè desconeix en aquest moment quanta gent acollirà el País Valencià. El primer edil ha assenyalat que de moment habilitarà una partida, que posteriorment es podrà suplementar.

L’alcalde ha expressat la seua voluntat que la moció siga compartida per totes les formacions representades al consistori i ha anunciat que confia que puga ser duta al ple perquè tindria més força.

Joan Ribó ha recordat que els valencians durant els anys 50 i 60 del segle XX van haver de desplaçar-se a països com Alemanya o Suïssa a causa de la postguerra espanyola i que en aquest moment centenars de valencians treballen a França durant la verema. “Crisis polítiques, com les de la guerra civil, i crisis econòmiques n’hem patit també en aquest país”, ha dit Ribó.

L’alcalde ha afegit que cal solidaritat però també pensar en els drets humans i en les causes, “les persones quan vinguen ací han de gaudir dels drets que tenen les persones”, ha dit.

Segons que ha explicat la regidora de Desenvolupament Humà, Consol Castillo, ha explicat que el Pla d’Acollida de refugiats tindrà tres fases. La primera serà la d’acollida, la segona la de sensibilització i una tercera d’inclusió. Castillo ha dit que totes les regidores treballen des de la junta de govern de la passada setmana en aquest pla d’acollida.

Comparteix

Icona de pantalla completa