Diari La Veu del País Valencià
EUPV aprova donar suport a ‘tots els processos d’unitat popular’ al PV per a les Estatals

RedactaVeu / València

El Consell Polític Nacional d’Esquerra Unida del PV considera que “és el moment d’acumular forces cap a un procés constituent i de canvi real” mitjançant un “gran acord d’unitat, d’àmplia confluència política i social”.

En aquest sentit, el Consell ha valorat la importància de provocar un canvi polític al govern estatal, “prolongant l’impuls de canvi que s’inicià a les darreres eleccions” autonòmiques i municipals.

EUPV ha decidit, per majoria al seu Consell Nacional, “centrar tots els seus esforços” en possibilitar candidatures d’àmplia participació ciutadana, a la vegada que “impulsar una gran mobilització social que permeta tancar el cicle del PP i les seues polítiques de retallades de drets i democràcia, hui hegemòniques a la UE, que empobreixen la majoria social treballadora i els nostres pobles, i que condicionen les possibilitats transformadores i de canvi real al País Valencià”.

Així mateix, el màxim òrgan d’EUPV “saluda” la conformació de plataformes unitàries d’Ara en Comú i aposta per articular la més àmplia participació ciutadana des de la base, per conformar candidatures de gran confluència política i social per a les eleccions estatals.

Programa de continguts específics valencians

Esquerra Unida entén que l’alternativa de progrés, d’esquerra i transformadora del País Valencià ha d’estar representada en el Congrés “amb el compromís d’un programa de continguts específics valencians” amb els eixos necessaris per desenvolupar l’autogovern i fer possible una política econòmica i social valenciana sobirana, real i transformadora.

Esquerra Unida considera que aquest acord desitjable i possible ha de comptar amb tots els actors polítics de l’esquerra alternativa valenciana. Així, EUPV s’adreçarà formalment a Compromís, Podemos, ERPV i Els Verds, entre altres formacions, “per intentar concretar un gran acord d’Unitat Popular que permeta tindre un important grup de diputats i diputades al Congrés i al Senat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa