Inundacions i alerta groga per pluges al sud del País Valencià

Les fortes pluges descarregades en el litoral meridional durant la matinada han provocat inundacions i lliscaments de terra a Oriola i Torrevella. En les comarques del Sud hui es produiran ruixats localment forts, ocasionalment amb tempesta, segons Aemet
6 setembre 2015 01:00h
Destrosses a la costa d'Oriola. Cala Capità. Cap roig
RedactaVeu / Alacant
 
Durant aquesta matinada, les tempestes han afectat la zona sud de les comarques meridionals del PV, en localitats com Oriola, amb importants danys a la costa, i Torrevella, on els ocupants de diversos vehicles han hagut de ser rescatats pels serveis d'emergències després d'haver quedat els turismes bloquejats per les inundacions, 

Així mateix, tant a Oriola com a Benejússer, s'han detectat lliscaments de terra provocats també per les fortes pluges. Les precipitacions no han deixat ferits, segons les mateixes fonts. Per a la jornada d'aquest diumenge, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat l'alerta groga per pluges en la demarcació d'Alacant.


Destrosses a la costa d'Oriola. Imatge corresponent a Cala Capità-Cap Roig captada aquest diumenge. Foto: María Díaz. 
 
Les pluges romandran aquest diumenge al País Valencià, especialment al sud Alacant, on l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat nivell groc per pluges per a aquesta jornada. Així, en les comarques del Sud del PV es produiran ruixats localment forts, ocasionalment amb tempesta, segons ha informat Aemet a través del seu compte de Twitter.

Els cels es mantindran nuvolosos a cobert, disminuint a intervals nuvolosos a la vesprada. També s'esperen ruixats ocasionalment amb tempesta, sobretot en la meitat sud de la regió, i menys probables a comarques del Nord del PV, que aniran desapareixent al final del dia. En les del Sud, les pluges seran localment fortes.


Foto: EP. 
 
Així mateix, les temperatures es mantindran amb pocs canvis, pujant algun grau les mínimes i baixant algun grau les màximes. Així, aquestes últimes es mantindran sobre els 26º, 25º i 24º a Alacant, Castelló i València, respectivament. Per la seua banda, el vent bufarà variable fluix tendint a component est, amb intervals de nord-est moderat en el litoral sud del PV.
next