Diari La Veu del País Valencià
L’FSMCV insta el govern a donar suport a la internacionalització de les societats musicals

RedactaVeu / València.

Pedro Rodríguez, president de l’FSMCV, creu que “el Govern espanyol ha de donar suport a la internacionalització d’un col·lectiu que exerceix d’ambaixador cultural i és un model d’associacionisme civil i integració”.

Moragues demanarà una reunió a l’INAEM i AECID per a abordar els projectes de l’FSMCV en activitats internacionals i cooperació. El delegat del Govern al PV s’ha oferit com a interlocutor de l’FSMCV per a impulsar el projecte social, educatiu i cultural d’un moviment associatiu únic en el món

L’FSMCV vol desenvolupar amb Educació i Exteriors sinergies per a apostar per l’educació musical a partir de l’experiència de les seues escoles de música i en projectes amb Europa i Iberoamèrica. En 8 anys, l’Estat ha destinat 363.500 euros a l’FSMCV per a cooperació i activitats internacionals, una quantitat que contrasta amb el pes del col·lectiu, el seu potencial i projecció exterior.

L’FSMCV agrupa 547 societats musicals, amb 40.000 músics (el 50% de l’Estat espanyol), 60.000 alumnes, 200.000 socis i 1.686 formacions (1.075 bandes, 174 orquestres, 233 cors, i 133 grups de cambra).

Comparteix

Icona de pantalla completa