Diari La Veu del País Valencià
Compromís demanarà al ple de la Diputació d’Alacant coordinar un pla per acollir refugiats

RedactaVeu / Alacant.

El diputat i portaveu del grup, Gerard Fullana, proposarà que “es faça una declaració de suport als refugiats i es coordine un servei per a garantir espais d’acolliment, alimentació i atenció bàsica als refugiats”.

D’acord a la moció registrada i si s’aprova, la iniciativa sufragarà les necessitats d’aquells municipis i famílies voluntàries que posen a la seua disposició espais d’acolliment en els quals es garantisquen els drets bàsics dels refugiats.

Els pressupostos també tenen buit en el que serà el segon ple ordinari de la institució des que es conformara al juliol la institució provincial. El diputat Lluís Pastor defensarà una moció encaminada a convèncer a tots els grups perquè denuncien des del ple les baixes xifres d’inversió del govern de Mariano Rajoy a la demarcació alacantina, la retallada de la qual ronda els 24 milions.

“Mariano Rajoy tracta de forma discriminatòria els ciutadans dels pobles de la província i situa la inversió per càpita en 183 euros, 54 euros menys que la mitjana espanyola”, ha assenyalat Pastor.

Foto: ACN.

D’altra banda, la formació ha registrat a més una altra moció en la qual insta que la Diputació s’adherisca aquest mateix mes al programa de Xarxallibres anunciat per la Generalitat Valenciana, el projecte amb el qual es pretén generar un banc de llibres compartits per a tots els centres educatius.

Els diputats de Compromís sol·liciten la modificació pressupostària perquè les famílies puguen accedir als fons que alliberarà l’administració abans que acabe setembre. “Entenem que la Diputació s’ha de sumar en els mateixos termes que la Diputació de València, que també ha anunciat que avançarà la inversió d’aquells pobles que no puguen fer-se’n càrrec”.

Comparteix

Icona de pantalla completa