Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix a Sánchez que la Diputació Alacant se sume a les ajudes dels llibres
RedactaVeu / Alacant

Compromís s’ha mostrat convençut que la Diputació podria fer front als 11 milions d’euros que els corresponen i a més avançar la xifra corresponent als ajuntaments.

“Es tracta d’una inversió que es pot sufragar solament amb la retallada de privilegis i de serveis innecessaris que ara presta la diputació amb una visió partidista innegable”, afirmat la coalició nacionalista.

Com a exemple, Compromís ha destacat que si s’aplica les mesures de retallades salarials i d’assessors proposades en la seua moció la Diputació estalviaria en aquest concepte quasi 2 milions d’euros. Fullana ha afirmat que “al final en política has de definir les teues prioritats, i crec que ara mateix propiciar la gratuïtat dels llibres de text en l’escola pública és una necessitat molt damunt que la majoria de serveis que presta la Diputació”.

Sobre les crítiques de César Sánchez, a XarxaLlibres Fullana ha destacat que “és vergonyós que una persona que ha votat a favor de la Fórmula 1 i uns altres grans esdeveniments ruïnosos finançats amb diners públics era diputat del PP en les Corts afirme ara que la mesura de donar ajudes universals per als llibres de l’escola pública és fer un mal ús dels diners públics”.

Fullana acusa el president de la Diputació de “desorientació política” quan parla de finançar solament els llibres de les rendes baixes, ja que “no es tracta de cap ajuda, és una inversió per a crear un banc de llibres global i compartit, i a més el consell mantindrà ajudes escolars en matèria de transport o menjador escolar a les famílies necessitades segons la seua renda”.

“Em sorprèn molt haver vist a César Sánchez votar a favor en les Corts, encara que era la mà dreta de Camps en els grans projectes ruïnosos de centenars de milions d’euros, i ara sentir-lo demanar control de la inversió pública per a les ajudes universals en educació”, ha afirmat Fullana.

Compromís ha demanat a Sánchez que “abandone la retòrica partidista contra el Govern de la Generalitat i pose a la disposició de les famílies d’Alacant la seua part de les ajudes per a l’adquisició de llibres. Així mateix, Compromís ha informat que ha començat contactes amb la intervenció de Diputació per a conèixer els detalls per a fer realitat les ajudes a les famílies. Segons ha informat Gerard Fullana “tot indica que l’estat sanejat de la Diputació permet l’operació, que queda pendent simplement de la voluntat política”.

César Sánchez ‘enganya els ciutadans’

Sobre la declaracions del president César Sánchez sobre el fet que les ajudes en educació són competències impròpies de les Diputacions, Fullana ha afirmat que “dir açò és enganyar els ciutadans, la Diputació inverteix en infinitat de projectes superficials, i a més en els últims anys ha anat desenvolupant activitats en sanitat, turisme, cultura i molt més. No veig res més necessari en l’actualitat que ajudar a l’educació pública dels nostres alumnes. U no pot voler posar-se un sou de 90.000 euros, col·locar a dit dotzenes de càrrecs del seu partit amb sous de 3000 euros al mes i després criticar subvencions universals per a la compra de material escolar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa