Diari La Veu del País Valencià
Detenen a Gandia una jove que captava adeptes per al terrorisme gihadista

EP / Madrid / València.

La detinguda, d’origen marroquí, feia labors de proselitisme i apologia del terrorisme i es dedicava a tractar de captar adeptes que s’uniren al grup terrorista DAESH que sustenta l’Estat Islàmic (EI).

L’operació s’ha desenvolupat sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció nº 2 i la Fiscalia de l’Audiència Nacional. La detenció s’ha produït a les 7.45 hores d’aquest dissabte. En els últims dies, la dona havia deixat constància de la seua intenció de viatjar de forma imminent a Síria, per a la qual cosa es trobava ultimant els preparatius necessaris.

Es tracta de R.I.A, una jove marroquina de 18 anys d’edat que residia a l’Estat espanyol des de feia un llarg període de temps i que efectuava labors de difusió de l’ideari gihadista a través d’Internet, justificant accions terroristes i difonent vídeos en què s’enaltien execucions de persones.

Captació de dones a través d’Internet

Segons ha informat la Guàrdia Civil, la detinguda tractava de reclutar i captar dones a través d’Internet perquè passaren a engrossir les files del DAESH, especialment mitjançant les xarxes socials, on en poc temps va passar a exercir un important rol de difusió de continguts radicals i de proactivitat en les interaccions dirigides a la captació d’adeptes per a aquest grup terrorista.

Comparteix

Icona de pantalla completa