Diari La Veu del País Valencià
Oltra avisa els treballadors de RTVV: ‘Van signar l’ERO’
RedactaVeu / EP / València

En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra va indicar que el Govern coincideix amb el secretari general de Podem al PV, Antonio Montiel, que la lectura única no era el millor mètode per a aprovar-ho perquè no és un mecanisme “suficientment democràtic” perquè no es poden presentar esmenes.

Així, ha assenyalat que Montiel és “un home de paraula” i “sé el que acordàrem amb ell” en la reunió del passat dijous. És més, va comentar que eixa mateixa nit va parlar amb el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, i el portaveu socialista, Manuel Mata, i “ningú em va traslladar que hi haguera un canvi d’opinió de Montiel” sinó que van coincidir en la necessitat que no es fera “per la lectura única”. “I no tinc per què dubtar d’ells”, va apuntar Oltra.

La vicepresidenta ha aclarit que quan van acordar que les emissions es reprendrien de forma provisional el 9 d’Octubre, Dia del País Valencià, “no van fer els comptes”. “Jo ho vaig preguntar i em van dir que sí, però es veu que només donava temps si era per lectura única”, ha aclarit. Per açò, ha indicat que en obviar aquest procediment les emissions es reprendran “quan siga possible, si no és el 9 d’Octubre, serà el 20 i sinó l’1 de novembre, no passa res”.

“Evitar ingerències”

De la mateixa manera, va recalcar que el Consell “no renuncia a res”, però que ha deixat a les Corts tant la posada en marxa d’aquestes emissions provisionals, com la comissió creada ‘ad hoc’ per a decidir la reobertura de la televisió pública amb l’objectiu d’evitar les ingerències governamentals.

Així, ha apuntat que el nou model de la televisió pública està en el parlament i “el govern està al marge” perquè “la millor manera d’evitar les ingerències és que el govern faça un pas al costat”. En qualsevol cas, ha apuntat que una cosa és que Podem presidisca la comissió parlamentària de RTVV i “una altra cosa que ells decideixen amb 13 diputats com serà el model”.

D’altra banda, ha assenyalat que “no s’atreviria mai” a dir als extreballadors si han de gastar-se els diners que van obtenir en signar l’ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) de RTVV i que “tenen tot el dret a gastar-se’l perquè se l’han guanyat”

Oltra ha recalcat que açò no vol dir que faça bo l’ERO perquè va ser “un bunyol horrible el que va fer el PP”, però ha subratllat que el Consell “el que no pot fer és canviar la llei ‘a posteriori’ ni prevaricar”, per la qual cosa “cal cercar altres vies”.

A més, ha recalcat que el Consell “seguirà atenent com sempre els treballadors” i de fet ha comentat que està esperant que els responguen en el telèfon que els van remetre per a concertar una reunió formal. “Tinc molta esperança i paciència i seguiré intentat arribar a un contacte com he fet fins ara”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa