Diari La Veu del País Valencià
La Diputació facilitarà que els municipis tinguen el seu portal de transparència
RedactaVeu / València

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha informat que “la reunió ha suposat una primera trobada fructífera amb una conselleria de nova creació, que està en un moment de construcció i de desenvolupament d’una sèrie de polítiques i de principis que, al nostre parer, han d’estar en aquest moment preponderats en l’escena política. En una institució com aquesta, si alguna cosa necessitarem, serà un gran exercici de transparència, que volem fer en primer lloc com a institució, sent cada vegada més accessibles i també ajudant els municipis perquè puguen ser-ho”.

El president de la nova Diputació de València ha avançat que, com a institució, “estarem al costat dels Ajuntaments per ajudar-los en el desenvolupament d’aquesta Llei de Transparència”. D’aquesta manera, es preveu posar en marxa un servei comú per a tots els consistoris, que desenvoluparà el departament de Transparència, dirigit pel diputat Roberto Jaramillo. Es tracta d’un portal únic que ha de permetre que tots els municipis tinguen accés a aquest model i per tant puguen tenir un estalvi important en no haver de dissenyar ni crear una pàgina web pròpia. Igualment, Jorge Rodríguez ha esmentat una sèrie d’accions formatives referides a ètica i democràcia perquè es facilite al màxim publicar la informació en la web de forma intel·ligible perquè qualsevol persona que vulga accedir al portal puga comprendre perfectament els seus continguts.

Cooperació per a l’ajuda internacional

El president, la vicepresidenta i el conseller han acordat establir una reunió específica de cooperació internacional per unir esforços a favor dels desplaçats que fugen de la guerra de Síria. El president Rodríguez ha comentat que el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, “mantindrà una reunió amb la Conselleria per unir esforços de cara a les catàstrofes que estem vivint”. Per la seua banda, el conseller, que ha definit la reunió com “grata i amable”, ha dit que “molts dels projectes de la Conselleria no es poden desenvolupar sense el poder local, però, lògicament, respectant sempre l’autonomia local”. Així doncs, el conseller ha reconegut que “agraeix moltíssim que la Diputació promoga els instruments informàtics que considere oportuns en matèria política i tècnica perquè els Ajuntaments puguen acollir-se al portal de transparència de la Diputació, òbviament sobretot els Ajuntaments més xicotets, que tenen problemes econòmics i tècnics per desenvolupar una pàgina de transparència pròpia”. D’altra banda, el conseller ha declarat que “ens reunirem pròximament els diversos serveis de cooperació, en la comissió de la qual participen també les diputacions, per tractar d’aportar fons i ajuda a les Nacions Unides”.

Amigó: “La Diputació està al servei dels municipis”

La vicepresidenta Amigó ha afirmat que la Diputació “està al servei dels municipis i cal col·laborar, i així ho està fent el nou equip de govern provincial amb totes les administracions, conselleries i municipis xicotets”. Per açò ha dit que “la corporació ha posat a la disposició de la Conselleria i del conseller totes les eines que té per potenciar la transparència”. També ha dit que “el conseller ens ha explicat com estan desenvolupant la llei de Transparència i intentarem posar-la en pràctica tan prompte com siga possible”. Quant a l’ajuda internacional, ha explicat que “estem passant per moments durs en el tema dels refugiats i entenen que en aquest cas també han de col·laborar totes les administracions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa