Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat Valenciana s’ofereix per acollir refugiats
RedactaVeu / ACN / València

La vicepresidenta ha dit que cal obrir corredors humanitaris per permetre les persones atrapades arribar a països acollidors i, en aquest sentit, ha assenyalat que vol declarar el País Valencià “comunitat acollidora que donei la benvinguda a aquestes persones”.

Oltra ha afegit que el 40% dels refugiats són nens, assenyalant que “tenim obligació política, moral i humanitària d’acollir-los i, per tant, volem ser comunitat d’acollida”. La vicepresidenta ha anunciat que es reunirà amb els cinc municipis de més de 100.000 habitants del País Valencià i amb les diputacions per tal de fer una xarxa de ciutats acollidores.

Mònica Oltra també ha fet referència a la fotografia d’un nen sirià mort a les platges de Turquia, de la qual ha dit que “ens horroritza, i ens dóna impotència i vergonya”. La consellera ha recordat que Europa és la zona més rica del Mediterrani “i no pot ser que Turquia aculla 2 milions de refugiats, que a Jordània la tercera ciutat del país siga un campament de refugiats o que països amb menys recursos que nosaltres acullen més persones”.

Foto: ACN / Reuters.

El govern valencià exigeix a Rajoy que augmente el nombre de refugiats

En aquest sentit, Oltra ha exigit al govern espanyol que augment la quota de refugiats. La vicepresidenta valenciana ha apuntat que el govern de Rajoy estima que podria acollir unes 2.000 persones i ha afegit: “Hi ha més de 8.000 municipis, tan sols que cada municipi acollira una família podríem acollir més de 20.000 persones”, ha estimat.

En una mateixa línia, el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha dit que les autonomies “han d’estar donant lliçons de solidaritat” i ha exigit al govern de l’Estat que fixe el nombre de desplaçats que està disposat a acollir i que aquest siga “el màxim possible”.

Alcaraz ha informat que la setmana vinent es convocarà el Comitè d’emergències humanitàries (integrats per la Generalitat Valenciana, les diputacions, les grans ciutats i una xarxa de municipis menuts) per aportar fons i contribuir a l’apertura de corredors humanitaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa