Diari La Veu del País Valencià
Benimodo lliura els Premis Literaris Estellés

RedactaVeu / Benimodo.

La Casa de la Cultura de Benimodo acollirà aquest dissabte, a partir de les 20 hores, l’acte de lliurament dels guardons als vencedors de la 13a edició dels Premis de Poesia i Narrativa Curta Vicent Andrés Estellés, convocats per l’ajuntament que dirigeix Paco Teruel. Després de l’acte de lliurament se celebrarà, a les 21 hores, una nova edició (la sisena) del Sopar Estellés, amb el qual es recorda la figura de l’insigne escriptor de Burjassot, que va viure els seus últims dies de vida en la localitat de la Ribera Alta.

Premis de Poesia

Després d’avaluar desenes d’obres d’estudiants, el jurat ha decidit atorgar el primer premi de poesia a l’alumna de l’Institut Pere Esplugues, de la Pobla Llarga, Mercé Cerdà Oller, per la seua obra No t’he dit mai. Va quedar en segona posició Germán Nogués, del Col·legi La Devesa de Carlet per la seua creació Eixos ulls preciosos, sent tercera Claudia, de l’institut Eduardo Primo Marquès de Carlet per Som Nosaltres.

Els guardons en aquesta modalitat estan dotats de premis en metàl·lic valorats en 400 euros per a la primera classificada, 250 per al segon i 150 per a la tercera. El jurat ha proposat, a més, a l’Ajuntament de Benimodo, la publicació dels treballs de poesia de Rebeca Khadeir Arocas, amb el títol La Terreta, de l’IES Eduardo Primo Marquès de Carlet; el de Guillermo Garrido Ramos, titulat Picors, de l’IES Vicente Gandia de Castelló de la Ribera; el de Maria Gabaldón Marcos, que es denomina Vida, de l’IES Eduardo Primo Marquès, de Carlet; i el de David Cuesta Amat, amb el nom Més no puc estimar-te, de Col·legi La Devesa, de Carlet.

Premis Narrativa Curta

Per la seua banda, pel que fa a la modalitat de narrativa curta, el jurat va decidir lliurar el primer premi (dotat també de 400 euros) a Maria Lozano Bohigues, de l’institut Els Évols de l’Alcúdia per la seua obra Nit de lluna plena. El segon premi va ser per a Noelia Martínez Albert (del col·legi La Puríssima d’Alzira) per Record i el tercer per a Elia Albiñana Catalá (de l’institut Pere Esplugues de la Pobla Llarga) per Nàixer morint.

El jurat també proposa publicar els treballs d’Elena Simion, titulat Dues vinyes i un amor, de l’IES Eduardo Primo Marqués, de Carlet; el de Claudia Marcilla Talens, amb el títol El que ens dóna la vida, de l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga; i el de Belén Tudela Tudó, que porta per nom El somni d’un jove sota la lluna, de l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga.

En total el certamen va rebre vint-i-cinc treballs en la modalitat de poesia i setanta-cinc en narrativa curta. El jurat va estar format per l’alcalde de Benimodo, Paco Teruel, els vocals Ernest Llorca Ulzurrun de Asanza, Enric Ramiro Roca i Mª Soledad Martínez Leonardo i els assessors Rafael López i Didín Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa