Diari La Veu del País Valencià
Educació subvenciona les matrícules de 1.500 nous universitaris amb rendes baixes
Europa Press / València

Per dur a terme aquesta mesura, es destinarà una partida d’un milió d’euros. Així ho ha anunciat aquest dimecres el titular d’Educació, Vicent Marzà, en una roda de premsa al costat de la directora general d’Universitat, Josefina Bueno, i el secretari autonòmic d’Educació i Innovació, Miguel Soler.

A més, ha avançat que se subvencionarà la tercera i quarta matrícula –les taxes de la qual han pujat un 75% arran del decret de 2012– d’aquells estudiants a qui els queden 18 crèdits per a obtenir el títol de grau i que acrediten motius econòmics.

La idea és evitar l'”expulsió” dels estudis d’alumnes que no poden pagar-los i que en ocasions ha hagut de matricular-se de nou per haver estat compaginant treball i estudis. Una comissió valorarà quin percentatge de matrícula se subvenciona en cada cas concret. En els dos últims anys uns “7.000 universitaris valencians han hagut de deixar els seus estudis per raons econòmiques”, ha alertat.

Ambdues mesures, ha subratllat Marzà, van en la línia d’aconseguir el seu “objectiu clau: que ningú es quede sense estudis universitaris per raons econòmiques”.

En aquest sentit, la directora general d’Universitat, Josefina Bueno, ha incidit que el termini de matrícula està obert i encara que en aquestes dates hi ha carreres on les places ja estan cobertes, també “hi ha vacants”.

Bueno ha destacat que subvencionar una tercera i quarta matrícules és una cosa que mai s’havia fet fins ara però ha subratllat la seua importància, ja que al seu entendre, l’abandó dels estudis per raons econòmiques és un “fracàs del sistema que hem de corregir”.

Per al pròxim any: més beques i més cobertures

El secretari autonòmic d’Educació i Innovació, Miguel Soler, ha avançat que per al pròxim curs la línia d’actuació va encaminada a “millorar” l’accés a les beques i incrementar la seua cobertura.

S’està estudiant quin tipus de mesures adoptar que podrien anar des de congelar els preus actuals fins a augmentar les beques que es concedeixen o estudiar les taxes segons la renda. Encara s’ha d’estudiar, en qualsevol cas, ha puntualitzat Soler, “el lema és que ningú deixe d’estudiar per raons econòmiques”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa