Diari La Veu del País Valencià
José Ignacio Casar Pinazo, director provisional del Sant Pius V
EP / València

La Conselleria d’Educació, Cultura, Recerca i Esport ha nomenat José Ignacio Casar Pinazo com a director provisional del Museu Sant Pius V de València, que tindrà com a repte solucionar les deficiències del present i assentar les bases per al futur museu”, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El nou director, fins ara cap de servei de Promoció Cultural de la Conselleria d’Educació, Cultura, Recerca i Esport, “és un arquitecte de prestigi, que posseeix una extensíssima experiència en restauració d’edificis monumentals i museïtzació”, han destacat des de la conselleria.

Dins del seu currículum destaquen actuacions que afecten a edificis com la Catedral de València, l’església de Santa Catalina o el Museu Històric de Sagunt. També ha exercit com a arquitecte inspector de Patrimoni de la Generalitat i ha dirigit el Màster de Conservació de Patrimoni de la Universitat Politècnica de València.

En relació amb la gestió cultural, José Ignacio Casar Pinazo dirigeix des de 1999 la Casa Museu Pinazo que conserva i exhibeix, entre uns altres, els fons artístics i documentals del pintor valencià Ignacio Pinazo (1849-1916), de qui és besnét. En la seua trajectòria destaca la gestió d’equips humans, tant en el sector privat com en el públic, on fins ara exercia el càrrec de Cap de servei de Promoció Cultural.

En paraules del conseller de Cultura, Vicent Marzà, “el perfil de José Ignacio Casar Pinazo s’ajusta a la perfecció a la situació actual del Sant Pius V, ja que es tracta d’un professional de la casa que coneix en profunditat la realitat del museu i pot aconseguir amb totes les garanties els reptes tècnics, organitzatius i de conservació dels fons artístics que presenta la primera pinacoteca valenciana”.

Segons la Generalitat, José Ignacio Casar Pinazo “és un arquitecte expert i amb capacitat contrastada per a la coordinació de les obres d’ampliació del recinte i per aconseguir les qüestions relacionades amb les instal·lacions, la vigilància i, en general, la revisió i l’actualització dels protocols per millorar el funcionament de la institució”, que a les mitjanies d’agost va patir un robatori d’obres de petit format emmagatzemades a una caseta annexa al museu.

Així mateix, es considera que la seua trajectòria “és també una garantia per a la correcta conservació dels valuosos fons artístics que custodia el Sant Pius V”. D’igual manera, el Consell ha destacat que “el nou director provisional té davant d’ell el “repte de posar les bases per al rellançament del museu”.

Alguns dels objectius fixats són “la millora de la visibilitat de la institució i de la transmissió del coneixement dels seus fons o l’adequació i aprofitament de l’espai existent”. La nova direcció del Sant Pius V està “oberta al diàleg constant amb els sectors de l’administració i les associacions i institucions implicades en la realitat de la institució perquè puguen col·laborar en la definició del nou model de museu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa