Diari La Veu del País Valencià
Vídeo: el creixement de la població del planeta Terra
@Alvy / Madrid

A partir de 01:20 el vídeo recorre els temps des de l’any 1 fins al 2050 de l’Era Comuna (també denominada tradicionalment d. C.), mostrant les dades històriques que coneixem o que es preveuen per a les pròximes dècades.

Cada punt groc equival a una concentració d’un milió de persones; al costat del calendari apareixen a més els títols i imatges dels principals esdeveniments de cada època: des de l’Imperi Romà a la difusió de l’Islam o les conquistes vikingues.

Els primers minuts poden semblar una mica lents, però són tan interessants com els que arriben al final: durant segles la major part de la població ha estat concentrada a Àsia: Xina i l’Índia, principalment. Europa comença a poblar-se massivament en l’Edat Mitjana i hi ha esdeveniments històrics clarament impactants: la pesta negra, el creixement imparable de l’Amèrica colonial o el tràfic d’esclaus. (Hi ha alguns detalls més en World Population History).

Ni tan sols les grans guerres mundials semblen fer mossa en la població del segle passat, que ja es desenvolupa a una velocitat imparable. Per no parlar de les previsions fins a 2050, on potser el més cridaner siga el creixement de tota la població d’Àfrica.

Aquest article s’ha publicat en Microsiervos. Traducció La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa