La mortífera A-38 entre Cullera-Favara ‘no és prioritària’ per a Bonig i tampoc per a Rajoy

Jordi Mayor: ‘cada mort pesarà sobre la consciència d'aquells que preferixen invertir en altres coses menys prioritàries’
31 agost 2015 01:00h
RedactaVeu / Cullera
 
L'acceleració de les obres de l'A-38 al tram Cullera-Favara, tot fa pensar que no és una prioritat per al Govern espanyol. El Partit Popular de Mariano Rajoy acaba de tombar al Congrés dels Diputats una esmena presentada pel Grup Parlamentari Socialista per tal que s'ampliara la partida pressupostària d'aquesta infraestructura fins als 20 milions d'euros front als només 8 que havia previst Foment de cara a l'any vinent en els Pressupostos Generals de l'Estat.
 
L'objectiu d'aquesta iniciativa era donar continuïtat i accelerar les obres d'una carretera que s'ha convertit en la segona de la xarxa viària de l'Estat amb més morts i ferits greus per accidents de trànsit, segons els successius informes de RACE. Tram mortífer o punt negre, vés per on tan sols fa uns dies morien dues persones amb diversos ferits greus en un accident múltiple en aquest perillós tram en obres
 
La proposta socialista es va presentar a instàncies del mateix alcalde de Cullera i secretari general dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, qui ha marcat entre les seues prioritats la finalització de l'autovia que ha de posar fi al punt negre de la N-332 al seu pas per la Ribera Baixa.
 
Tanmateix, el Grup Parlamentari Socialista havia demanat que el tram Xeresa-Favara es dotara amb 1 milió d'euros, punt al qual també s'ha oposat el Partit Popular.
 
Mayor considera que amb la quantia pressupostada “estem abocats a una nova paralització de les obres perquè els 8 milions actuals poden ser insuficients per donar continuïtat als treballs durant tot l'any”. “El retard en la finalització és patent”, lamenta el líder socialista, qui no obstant es mostra esperançat que després de les pròximes eleccions generals “isca un nou govern socialista de les urnes que derogue aquests pressupostos i assumisca la necessitat d'acabar amb una carretera mortífera”.
 

Obres a l'A-38 al terme de Cullera.
 
“És evident que cal fer alguna cosa i no sols gestos, com ha fet el govern de Rajoy, perquè estem parlant de víctimes humanes», ha indicat l'alcalde a recer de l’esmentat accident, qui ha recordat que “cada mort pesarà sobre la consciència d'aquells que preferixen invertir en altres coses menys prioritàries que la vida de les persones”.
 
El pròxim 9 de setembre, una delegació de l'Ajuntament de Cullera, encapçalada per Mayor, visitarà el Ministeri de Foment, per fer palesa la insatisfacció del municipi amb l'escassa importància donada pel PP a aquesta obra, que l'actual líder del PP del País Valencià, Isabel Bonig, arribà a qualificar irresponsablement de “no prioritària”. 
next