Diari La Veu del País Valencià
Isabel Bonig critica Jorge Rodríguez dient que ‘es trobava disfressat de moro’
EP / Ontinyent

El president de la comparsa dels Saudites d’Ontinyent, Jordi Piera, ha titllat “d’indignant” que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “desprestigie les festes de Moros i Cristians” de la localitat, en referència al terme “disfressa” que va utilitzar la dirigent dels populars per a referir-se a la vestimenta que llueixen en aquests festejos.

Bonig va fer aquesta afirmació en criticar al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, “per no visitar les zones afectades per les pluges a les comarques valencianes del Racó d’Ademús i els Serrans dissabte mentre es trobava en les festes de la localitat” de la qual és alcalde, “disfressat de moro”, segons va expressar.

Piera ha comentat a Europa Press que “no ha caigut massa bé entre les comparses de Moros i Cristians d’Ontinyent ni entre la Societat de Festers que la presidenta del PPCV utilitzara aquest terme perquè porten un vestit recuperat pels historiadors i no una disfressa, que és el que usa la gent per a anar de carnestoltes”.

Sobre aquest tema, ha recalcat que “aquestes festes estan declarades d’Interès Turístic Nacional”, per la qual cosa ha assenyalat que “existeix malestar pel terme utilitzat”. Així, s’ha preguntat en to irònic “si els fallers es disfressen” i ha opinat que “aquestes declaracions suposen un desprestigi que indigna a tots els col·lectius que celebren aquests actes on, per exemple, enguany han rebut la visita de representants d’altres països com Mèxic”.

“Hauria de rectificar”

El president de la comparsa dels Saudites ha assegurat que “Isabel Bonig hauria de rectificar i demanar disculpes públiques” ja que, “la dels Moros i Cristians, és una vestimenta que representa una tradició”. Piera creu que “la presidenta del PPCV coneix els senyals d’identitat com aquesta però sosté que hauria d’haver-se informat abans de fer aquesta ofensa verbal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa