Diari La Veu del País Valencià
Puig veu ‘insensat i irresponsable oferir la nacionalitat catalana a valencians i balears’
EP / Madrid

Gordó va assegurar el cap de setmana passat en la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que “una Catalunya independent no hauria d’oblidar-se de la nació completa”. I per açò, es va mostrar obert al fet que “una eventual Catalunya independent concedisca la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta dels Països Catalans, en els quals inclou la Catalunya Nord, el País Valencià, la Franja i Balears”.

Puig sosté que “aquestes declaracions són insensates, inoportunes i molt irresponsables”. En la seua opinió, “no ajuda al que jo crec que ha de ser el gran objectiu, que és el diàleg, els independentistes i el govern de Rajoy es retroalimenten en una espècie de ruleta russa a la qual estan abocant a la societat espanyola”.

Per a Ximo Puig, “la via a seguir ha de ser ben diferent” i consisteix a “cercar una fórmula d’encaix de Catalunya a Espanya i que el debat territorial tinga una eixida federal a través d’una Constitució que done resposta a dos elements fonamentals: un és la singularitat de les CCAA i al mateix temps l’altre, la igualtat entre els espanyols”.

La reunió amb Mas, “personal i sincera”

El president valencià ha parlat també sobre la reunió que va mantenir dissabte passat a Maó amb Artur Mas. La va qualificar de “personal” i “de caràcter discret”. Es va tractar, va dir, “d’una reunió sincera en la qual cadascú va exposar el que pensem del moment”.

“Jo crec que el president Mas estava molt preocupat per aquesta situació i a mi em produeix molta tristesa que hi haja dos hemisferis a Catalunya que es miren a sí mateixos sense mirar cap a l’altre costat, i això és un problema greu, per a la comunitat i per a l’economia”, va concloure.

Comparteix

Icona de pantalla completa