Diari La Veu del País Valencià
Més de 1.800 persones participaran hui en l’Entrada de Moros i Cristians de Xixona
RedactaVeu / Xixona

Xixona viurà hui 22 d’agost el dia gran de les seues festes patronals. Després de molts mesos de preparatius, més de1.800 persones, entre festers, components del ‘boato’ i músics, acompanyaran als capitans moro i cristià en una Entrada triomfal que començarà a les 18.00 hores al Pont d’Alacant i recorrerà el carrer del Vall i l’avinguda de la Constitució, instants després que els festers de l’any -Higinio Rico i Manuel Soler- hagen llançat des de la balconada de la Casa Almodí la tradicional arenga que marca l’inici de la desfilada: “Per Xixona, per sant Bartomeu i sant Sebastià, que arranque l’entrà”.

Pel bàndol cristià, la Capitania d’enguany l’ostenten els Llauradors, amb Gaspar i Borja Valverde -pare i fill- al capdavant. En el cas del bàndol moro, la Capitania recau en els Marrocs i es dóna la particularitat que el càrrec ha sigut assumit conjuntament per una esquadra composta per 22 dones.

El president de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, Jonathan Gras, reconeix estar expectant, d’una banda, perquè és una circumstància atípica i, per una altra, perquè sap “de primera mà que tant els capitans dels Llauradors com les capitanes dels Marrocs han fet un gran esforç perquè els seus ‘boatos’ sorprenguen i deixen en molt bon lloc les nostres festes i el nostre poble”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha assegurat que “cada any rebem la visita de més turistes que vénen atrets per la bona fama que tenen les nostres festes de moros i cristians, unes de les més antigues i que, a més, van ser declarades d’Interès Turístic Provincial en 2013”. Així mateix, l’alcaldessa ha reiterat la seua invitació “a tot aquell que vulga gaudir d’un poble bolcat en la festa, on no faltaran el colorit, la música i el sentiment fester”.

Himne de festes

Un altre dels actes destacats del programa per a demà dissabte serà la interpretació conjunta de l’himne de festes, el pasdoble ‘Festa a Xixona’ del músic local Vicente Pla. A la finalització de la presentació de bandes, que comença a les 8.00 hores, els músics de les deu filaes es reuniran davant la façana de l’Ajuntament per a esperar les indicacions amb la batuta de Núria Francés, que serà qui s’encarregarà de dirigir l’himne enguany.

Comparteix

Icona de pantalla completa