Diari La Veu del País Valencià
Fullana: ‘El president de la Diputació d’Alacant ha de rectificar sobre els sous’

EP / Alacant

El portaveu de Compromís en la Diputació Provincial d’Alacant, Gerard Fullana, ha exigit aquest divendres a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que force al president de l’ens provincial, César Sánchez, a “donar explicacions i rectificar” en relació a la polèmica sobre els sous dels diputats.

Sánchez (PP) rebrà 90.000 euros bruts anuals, uns 22.000 més que el president de la Generalitat, Ximo Puig. A més, en total, 19 diputats provincials cobraran més que el cap del Consell, un fet criticat pel grup Compromís, que ha demanat una rebaixa del 15% en els sous.

Compromís, en un comunicat, ha explicat que “mentre el secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta, va qualificar aquest dijous la situació de legal, la líder del PP valencià qüestionava la desproporció de la retribucions de la Diputació enfront de les de la Generalitat”.

Així, Fullana, qui va denunciar fa una setmana el sou que li “van imposar en el pacte de PP i Ciutadans per ser desproporcionat”, ha sol·licitat “una entrevista urgent amb la líder del PP valencià per explicar-li de primera mà, no solament els sous desproporcionats, sinó també el repartiment antidemocràtic d’assessors i l’alarmant col·locació de personal eventual sense criteris tècnics”.

Fullana s’ha mostrat “convençut” que Bonig acceptarà la seua proposta de diàleg, atès que el president de la Diputació “segueix una setmana més sense comparèixer en la corporació provincial i sense mantenir cap diàleg amb l’oposició”.

Segons el portaveu de Compromís, “és poc coherent demanar la dimissió de consellers per opinions quan no eren ni càrrecs públics i després limitar-se a sol·licitar una simple reflexió en un cas tan alarmant com l’arbitrarietat de sous i de contractacions”, ha assenyalat en al·lusió a la polèmica per les declaracions en 2014 de l’ara conseller d’Educació, Vicent Marzà, sobre els Països Catalans.

Compromís ha tornat a demanar la compareixença del president de la Diputació i han assenyalat que “porten cinc dies consecutius demanant que Sánchez comparega en la corporació en una sessió plenària extraordinària, i no hi ha resposta”.

“Aquesta actitud”, segons ha apuntat Fullana, “solament retardarà les conseqüències”, perquè ha assegurat que “ni la ciutadania ni Compromís cessaran en la seua reivindicació d’acabar amb els privilegis de les Diputacions”. A més, ha afegit que “fins i tot en el si de Partit Popular i Ciutadans cada vegada són més els càrrecs públics que els donen la raó”.

Sánchez (PP): “Congelar sous i mecanisme de transparència”

Per la seua banda, Sánchez, ha tornat a incidir aquest divendres en el seu anunci de “congelar els salaris generats de l’anterior legislatura” i “d’engegar un mecanisme de transparència perquè les persones que viuen a Alacant sàpiguen de primera mà quina és la tasca que realitzen els diputats, tant del Govern com de l’oposició”.

En eixe sentit, el president de la Diputació s’ha remès al que també ha dit Bonig, que “entén que és un pas important no solament congelar el salari heretat de la legislatura anterior sinó, a més, també engegar mecanismes de transparència”. Sobre aquest tema, ha destacat “la importància d’aquestes mesures per als ciutadans” i ha assenyalat que “en pròximes dates presentaran la web de transparència en la qual estan treballant”.

Campanya social en Internet

Per la seua banda, la coalició ha avançat que “començarà una campanya per Internet la setmana vinent per a exigir la compareixença si el president no compareix en la Diputació en els pròxims dies”. “L’any 2015 no és possible amagar-se de les decisions polítiques”, ha assegurat i s’ha preguntat que “si segueix convençut a mantenir la seua proposta, quin motiu hi ha per no donar explicacions a tots de forma pública a la Diputació?”.

Comparteix

Icona de pantalla completa