Diari La Veu del País Valencià
El Govern valencià condemna la censura del Rototom al cantat Matisyahu

RedactaVeu / València.

El Govern valencià ha condemnat la censura per part del Festival Rototom al cantant jueu Matisyahu . Així, el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha criticat el boicot. Girona ha advocat per la “llibertat absoluta” i ha apuntat que ha de “prevaldre sempre la llibertat de l’artista” i “no cal vetar a ningú”. Com a secretari autonòmic, ha afegit, no comparteix que “es coarte la llibertat d’expressió a ningú” i “menys a un artista”.

Així, ha afegit que no coneix Matisyahu però “no és bo que es posen condicions a cap artista per les seues idees o procedència”, per la qual cosa és un “error” haver forçat l’artista a pronunciar-se sobre les seues idees polítiques.

L’organització d’aquest esdeveniment va anunciar el passat dia 15 la cancel·lació de l’actuació del músic reggae jueu nord-americà per no pronunciar-se “obertament” sobre si Palestina té dret a tenir un estat propi i sobre si rebutja formalment qualsevol tipus de violència.

Per la seua banda, l’Ambaixada d’Israel a l’Estat ha considerat una “censura ideològica amb caire antisemita” la cancel·lació del concert de Matisyahu en el Festival Rototom de Benicàssim.

L’Ambaixada d’Israel “condemna rotundament” aquesta decisió i afirma que els organitzadors del Rototom “han discriminat de forma intolerable el cantant”. “L’Ambaixada s’oposa al boicot cultural en qualsevol de les seues formes per considerar-ho un atemptat contra la llibertat d’expressió artística”, manifesta la representació diplomàtica d’Israel.

Comparteix

Icona de pantalla completa