Diari La Veu del País Valencià
Una altra guerra de l’aigua

RedactaVeu / València.

Lluny de calmar-se els ànims, les posicions entorn del Transvasament Tajo Segura segueixen molt enfrontades, ara amb l’ofensiva del govern de Castella-la Manxa que vol convidar els diputats valencians a comprovar com està la capçalera del riu Tajo.

A més, en una entrevista, el president d’eixa regió, el socialista Emiliano García-Page, insisteix en defensar que es pare el transvasament i insta a abordar un debat estatal i no autonòmic en matèria hídrica, segons informa Ràdio València (SER).

Page assenyala que el debat no va amb Ximo Puig o amb el president de la Regió de Múrcia, sinó que és un debat que s’ha d’arreglar en el conjunt de l’Estat. Defensa un consens estatal entorn de l’aigua i critica que aquest debat no l’haja abordat “de veres” cap govern.

També critica els interessos que cerquen enfrontaments entre socialistes, encara que el de l’aigua és un problema territorial, afirma, no entre socialistes. Lamenta Page la “enorme traïció” que va fer –al seu entendre- la seua antecessora, María Dolores de Cospedal, a la seua comunitat amb la legislació hídrica del Tajo davant la “pressió”, diu el president castellanomanxec, del Partit Popular de Múrcia i del País Valencià.

Des del Consell, la consellera de Territori i també diputada socialista, María José Salvador, afirma que la posició del Consell no és una altra que la de defensar els interessos dels valencians.

A més, la consellera de Foment de Castella-la Manxa respon a la viceprisedenta del Consell, Mònica Oltra, que aquest cap de setmana va demanar a aquest govern que acabe amb els pous il·legals en el seu territori, perquè minven els aqüífers. Segons Elena de la Cruz, no és el mateix reclamar aigua en la capçalera del riu que controlar els pous il·legals.

Comparteix

Icona de pantalla completa