Diari La Veu del País Valencià
La cuina de l’hospital La Fe ‘és un forn’
RedactaVeu / València

Segons denuncia Intersindical Salut en un comunicat fet públic aquest divendres, la cuina de l’hospital La Fe de València “és un forn” ja que malgrat que els aparells d’aire condicionat demanats per la gerència del centre sanitari i duts des de l’antic hospital de la Fe ja estan disponibles, el responsable del manteniment dels aparells que els ha d’instal·lar “està de vacances”

En la nota, el sindicat apunta que quan va començar el mes de juliol, “es va fer evident, una altra vegada”, que la climatització de la cuina de l’Hospital La Fe de Malilla és “insuficient”, i es treballa amb temperatures “que superen amplament els 30 graus de manera permanent”.

Termòmetres per damunt dels 30ºC

Intersindical salut, desprès de constatar aquesta situació amb la col·locació de termòmetres permanents a diferents espais de la cuina “i realitzar lectures periòdiques de la temperatura”, va fer les corresponents gestions davant la Gerència del Departament i els responsables de l’empresa concessionària, perquè s’articularen les mesures adients per evitar el calor excessiu, ja que constitueix un problema per la salut dels treballadors i treballadores de la cuina.

Així, desprès d’algunes converses i en reconeixement d’allò que és evident, es va arribar a un acord entre el sindicat, la gerència i l’empresa per millorar la climatització. Aquest acord contemplava que la gerència facilitaria a l’empresa dos aparells d’aire condicionat procedents de les dependències tancades de La Fe de Campanar i que aquesta s’encarregaria de la seua instal·lació i posada en funcionament en la cuina de l’hospital de Malilla.

Segons Intersidical salut, la gerència “ha complit amb el seus compromisos i, des de final de mes de juliol, els aparells d’aire condicionat estan disponibles; però, a hores d’ara, quasi a mitjans del mes d’agost, l’empresa no ha procedit a la seua instal·lació, al·legant que el seu responsable de manteniment està de vacances”.

Excusa “ridícula”

Per a Intersindical Salut “aquesta excusa sembla ridícula, perquè malgrat ser període de vacances, els serveis de cuina continuen funcionant amb normalitat i, per descomptat, algun responsable de l’empresa haurà d’estar en disposició de prendre decisions al respecte o sobre qualsevol altra eventualitat que puga produir-se. Sobretot, si tenim en compte que la cuina està en procés de reforma, perquè està habilitant-se un accés d’emergències pels bombers no previst al disseny inicial”.

Segons el sindicat, “tampoc serveix com a excusa esgrimir que, com a conseqüència de la reforma, s’ha reduït l’activitat del servei, ja que malgrat preparar-se el menjar a les instal·lacions de l’empresa en Torrent, a la cuina de La Fe continua havent una activitat elevada, perquè és necessari procedir a calfar el menjar abans de servir-lo als pacients i, posteriorment, netejar les eines utilitzades”. “Per tant –continua la nota-, siga molta o poca la feina quotidiana de la cuina de La Fe, el ben cert és que hi ha treballadors i treballadores que desenvolupen la seua activitat amb normalitat i durant tota la jornada laboral i que, per tant, caldrà que ho facen en condicions laborals adequades”.

Intersindial salut ja ha anunciat que remetrà a la Conselleria de Sanitat una queixa formal, “perquè entenen que l’empresa concessionària, Ausolan, està actuant de forma irresponsable i amb total impunitat per no atendre amb la urgència que correspon els compromisos que havia assumit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa