Diari La Veu del País Valencià
La Unió preveu que s’avance la collita d’arròs a causa de les altes temperatures
RedactatVeu / València

La previsió de producció per a aquesta campanya, segons les dades que maneja el sindicat La Unió de Llauradors “serà molt similar a les últimes, si les condicions meteorològiques així ho permeten i es podria situar entre unes 115.000 i 120.000 tones, en semblants termes a la passada campanya. Les elevades temperatures que estem travessant des de la primeres fases del cultiu provocaran un avançament de la collita”. En aquest sentit els arrossaires esperen un canvi de les condicions climatològiques amb una baixada notable de les temperatures per a evitar la proliferació de fongs en els arrossars.

Sobre l’augment dels tractaments fitosanitaris La Unió de Llauradors ja va traslladar el passat mes de març al Ministeri d’Agricultura la necessitat de poder seguir utilitzant aquesta campanya arrossera les matèries actives Triciclazol, Oxidazón, Propanil i Quinclorac amb l’objectiu de disposar els agricultors eines útils i eficaces per al control de plagues, malalties i males herbes en arròs. El director general de Producció Agrària del Ministeri d’Agricultura, Valentín Almansa, es va comprometre amb el sector arrosser a no deixar-lo desatès, encara que va alertar “del poc interès de les empreses productores de fitosanitaris a registrar aquests productes per la via formal a l’Estat espanyol”, per la qual cosa va advertir que “si no hi ha un compromís de les empreses per a registrar aquests productes fitosanitaris arribarà un dia que no es podran utilitzar”.

Cal assenyalar que en la Unió Europea únicament hi ha permeses 240 substàncies actives enfront de les més de 10.000 que hi ha autoritzades per al mercat nord-americà i per aquest motiu preocupa en gran mesura al sector el perill que podria portar el tractat TTIP que està treballant-se ara a Brussel·les per a ser signat entre la UE i EUA.

D’altra banda, representants del sector de l’arròs de La Unió s’han reunit recentment amb el nou equip de la Conselleria d’Agricultura per a traslladar-li les inquietuds respecte als compromisos agroambientals per a l’arròs del nou programa de desenvolupament rural amb l’esperança que el Govern autonòmic negocie a Brussel·les de forma favorable per als interessos dels arrossaires valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa