Diari La Veu del País Valencià
Marzà exigeix al ministre paralitzar l’aplicació de la LOMCE ‘perquè provoca exclusió social’
RedactaVeu / Madrid

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, participa hui a la Conferència Sectorial d’Educació convocada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport amb el desplegament de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

Abans de la reunió i segons fonts de la Conselleria d’Educació que dirigeix Marzà, al Ministeri “s’ha fet visible el consens de dotze comunitats autònomes de diferent color polític per a la paralització immediata de l’aplicació d’aquesta llei a fi de construir un consens ampli que dote d’estabilitat el sistema educatiu”.

“La posició de la Generalitat Valenciana és clara: demanem la paralització immediata de la LOMCE, perquè la seua aplicació posa en risc el present i el futur de l’educació”, ha declarat Vicent Marzà. “La llei ataca la cohesió de la societat perquè expulsa del sistema l’alumnat amb més dificultats per raons socials, en lloc de facilitar la seua inclusió els deixa de banda i això ataca frontalment la igualtat d’oportunitats i l’ascensor social”, argumenta.

El ministre d’Educació Íñigo Méndez de Vigo.

Segons Marzà, “hem atacat aquests problemes des del primer dia que vam arribar a la Conselleria”, amb la reforma del decret de Secundària, “que posa sobre la taula programes de millora d’aprenentatge per a l’alumnat amb dificultats, i també planteja un programa d’escolaritat combinada per a persones en situació d’exclusió, per intentar recuperar-los per mitjà del sistema”. Aquestes mesures es van aprovar per unanimitat al Consell Escolar Valencià. “Està demostrat que quan les iniciatives tenen sentit pedagògic el consens arriba fàcil”, indica el conseller.

12 autonomies a favor de la paralització de la LOMCE

“El cas contrari al consens és el Ministeri. Som fins a dotze autonomies les que estem d’acord amb la paralització de la LOMCE i les avaluacions externes per arribar a un consens ampli i treballat, i ara mateix només les cinc autonomies governades pel PP i el Ministeri se situen fora del consens, la pilota està al seu terrat sobre si volen acords o volen imposició”, ha afirmat.

El conseller Vicent Marzà en una recent reunió.

“Per això, en la Conferència Sectorial de hui reclamem, des del País Valencià i onze territoris més, que el ministre siga responsable i paralitze la llei, que parlem i arribem a acords llargs i estables”. A més de la paralització, en el punt on també hi ha consens de dotze autonomies és en la derogació de la disposició addicional 38 de la LOMCE.

Al·lergia del ministre al plurilingüisme?

“Pareix que el ministeri tinga al·lèrgia al plurilingüisme perquè castiga els territoris amb llengua pròpia, com el nostre, ignorant que el nostre sistema actualment garanteix l’ensenyament en castellà i ataca directament els nostres programes d’excel·lència en plurilingüisme”, ha assegurat Vicent Marzà. “Com que és una posició de sentit comú, també hi ha consens en aquest punt entre territoris i persones de diferent color polític, i de nou, és el PP qui se’n vol quedar fora”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa