Diari La Veu del País Valencià
El pla favorit del 63% dels valencians: eixir de canyes amb els amics
RedactaVeu / EP / València

Eixir a prendre cerveses a terrasses o quioscs és l’opció que trien un 63% dels enquestats. L’estudi assenyala a més que les vacances perfectes per als valencians són passar uns dies en la platja, cosa que trien el 48% dels enquestats, per davant dels qui prefereixen passar l’estiu en la muntanya o el camp, un 29%.

Els valencians són els ciutadans de l’Estat espanyol a qui més els agrada aquesta opció, i superen la mitjana estatal en un 12%. Per a un 40% dels habitants del PV és important, a més, que aquestes vacances siguen amb la seua parella.

Viatjar sense eixir a l’estranger

Per una altra banda, un 54% dels valencians té previst viatjar a una destinació estatal, mentre que un 22% eixirà de l’Estat espanyol. Segons l’estudi, l’Estat espanyol atrau enguany un 12% més de valencians que en 2014. Les destinacions més triades dins del país són el litoral valencià, amb un 29%; les Illes Balears, amb un 15% i els Pics d’Europa, amb un 11%.

Els valencians no coincideixen amb la resta d’espanyols en aquest aspecte, per als quals les Balears són la destinació ideal. En el que sí segueixen la mateixa tendència els habitants del País Valencià i la resta d’espanyols és a triar destinacions properes a la seua autonomia, com els castellanomanxegs, que trien la costa valenciana com la seua destinació favorita.

Platja de Tavernes de la Valldigna. Foto: La Veu del País Valencià.

La cervesa, la primera opció

Durant les vacances, un 50% dels valencians trien la cervesa com la seua primera opció a l’hora de triar begudes, i un 21% la posa com a segona opció. A pesar que el percentatge és alt, els valencians no són els que més prefereixen aquesta beguda, sinó els turistes, entre els quals un 90% demana una cervesa habitualment.

A més de la cervesa, els enquestats també trien l’orxata per a refrescar-se a l’estiu. D’altra banda, a l’hora de menjar, els valencians prefereixen la paella (31%), les amanides (27%) i la torrada (26%). Segons el director general de Cervecers d’Espanya, Jacobo Olalla, “la cervesa és perfecta per a l’estiu perquè, a més d’ajudar a combatre les altes temperatures d’aquests mesos, és sinònim d’hostaleria, de passar bons moments en el bar compartint unes canyes amb els nostres i gaudint de la gastronomia típica de la destinació de vacances”.

Comparteix

Icona de pantalla completa