Màximes de 38 graus en el litoral de la meitat Sud del PV

La Generalitat ha establit Nivell 3 d'Emergència per risc d'incendis forestals en tot el País Valencià
13 agost 2015 01:00h
RedactaVeu / València

D'acord amb la previsió, el cel estarà cel poc nuvolós amb intervals de núvols de tipus mitjà i alt i de matí alguns núvols baixos al Nord del PV. Així mateix, a l'interior de les comarques del Nord hi haurà núvols d'evolució diürna sense descartar ruixats amb tempesta a la vesprada.

Les temperatures seguiran amb pocs canvis, excepte les màximes en els litorals, que pujaran “de forma localment notable” a les comarques Centrals i del Sud. El vent bufarà de component oest fluix amb algun interval moderat, i intervals de moderat del sud-oest en el litoral sud del Sud del PV.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va activar aquest passat dimecres el nivell d'intervenció taronja (alt) en les comarques valencianes de la Ribera Alta, la Costera i la Canal de Navarrès mentre que anunciava que per a aquest dijous estaria actiu el nivell roig davant les previsions de forta calor, amb pujades del termòmetre en aquestes zones i en alguns municipis de la Vall d'Albaida.
 
 
Des de la Direcció General de Salut Pública es recorda que els principals grups de població que cal atendre en situacions de calor alta i extrema són els ancians, els xiquets, les embarassades i totes aquelles persones que pateixen malalties cròniques que requerisquen medicació.Així mateix, es recomana beure molta aigua i líquids; evitar l'alcohol i la cafeïna; menjar abundants fruites i verdures.next