Diari La Veu del País Valencià
Companyies i sales de teatre afirmen que la situació del sector és ”molt dolenta”
EFE / València

Durant l’acte ha assistit el director general de CulturArts, Manuel Tomás, també s’ha presentat TEA 3, la revista gratuïta dels teatres valencians, el tercer número de la qual acaba d’eixir, amb l’objectiu de ser una eina que vertebre i dinamitze les sales de teatre valencià amb una oferta clara de la programació.

El professor de la Universitat de València, Manuel Cuadrado, al costat de Santiago Sánchez, membre de la junta d’AVETID, ha presentat les conclusions de les jornades, que es van celebrar el passat 31 de gener i 1 de febrer per analitzar els problemes del sector i arreplegar propostes de solucions.

Aquestes conclusions són fruit de l’anàlisi realitzada pels professors Gloria Berenguer Contrí, María José Miquel Romero, Carmen Pérez Cabañero i Manuel Cuadrado, amb tècniques de dinàmiques de grup i qüestionaris. El document conclou que el 85 % dels enquestats (companyies i sales) afirmen que la situació que travessa el sector és ”molt dolenta” i plantegen fins a 45 problemes, tant referits a factors externs (administració i societat) com a interns (companyies i sales).

Així, es concedeix major importància als problemes generats per l’administració i l’entorn (factors externs o amenaces) mentre que als problemes atribuïbles a companyies i sales (factors interns o punts febles) se’ls assigna una importància menor. Per tant, existeix la paradoxa que la majoria dels problemes que travessa el sector són atribuïbles a l’administració, mentre que en la relació real de problemes plantejats són majoria els relacionats amb les diferents entitats i col·lectius que constitueixen el mateix sector.

Respecte les solucions que plantegen, destaquen la unió i la redefinició de la identitat del sector, així com l’actitud de diàleg i la professionalització d’aquest. També advoquen per desenvolupar més serveis, dirigir-se a nous mercats i col·laborar amb empreses de dins i fora del sector, així com seguir mantenint el diàleg amb l’administració i elaborar un document de diagnòstic i accions conjuntes. Pel que fa a la societat, plantegen la necessitat de guanyar notorietat i transmetre imatge de legitimitat a través de múltiples accions de comunicació. Crear públic.

Per impulsar aquest últim aspecte, AVETID ha engegat TEA3, proposta que conjuntament amb la Xarxa Valenciana de Cultura i Comunicació pretén millorar la comunicació i la informació, així com crear expectatives reals en el públic, transmetre a la societat una correcta imatge del sector i una col·laboració entre les diferents empreses d’arts escèniques. Presentaren la revista, el director, Gerard Fullana, la directora d’AVETID, María Angeles Fayos, i Alfred Picó, membre de la junta directiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa