Diari La Veu del País Valencià
Els viticultors pagaran 500.000 euros per promocionar només els grans cellers valencians
RedactaVeu /València

La Unió de Llauradors critica en un comunicat “la proposta que ha presentat l’Organització Interprofessional del Vi d’Espanya al Ministeri d’Agricultura per a cobrar als productors de vi entre 0,23 i 0,065 €/hl a fi de promocionar vins en el mercat interior ja que beneficiarà prioritàriament els grans cellerers. Aquesta quantitat variarà en funció de si el vi es ven a orri o embotellat”.

La mesura, que correspon a l’extensió de norma de la interprofessional, costarà als productors de vi del País Valencià “una quantitat aproximada anual al voltant de 500.000 euros”. La destinació d’aquests fons i els seus resultats, argumenta el sindicat, “no garanteixen a més que el raïm o el vi tinguen millor preu per als productors, l’única cosa que garanteix és que els productors pagaran les campanyes de comercialització dels grans cellers. La interprofessional té previst recaptar cinc milions d’euros en les pròximes tres campanyes, dels quals la major part se’ls repartiran de ben segur empreses grans com Cellers García Carrión, Félix Solís i López Brunes, entre d’altres”.

La Unió critica a més que “aquest acord efectuat en el si de la interprofessional del vi, composta en l’actualitat per Asaja, Upa, Coag, Cooperatives i Industrials, no s’ha demanat opinió als agricultors, als quals pretenen recaptar-los aquest impost, ni tampoc on volen invertir aquests fons. Tot seguit titlla la decisió “de poc democràtica, ja que uns pocs es posen d’acord per a manejar els diners de molts amb el beneplàcit del Ministeri d’Agricultura”, assenyala La Unió.

Comparteix

Icona de pantalla completa