Diari La Veu del País Valencià
Jordi Sebastià inicia la vaga de fam en suport a Haddi
RedactaVeu / València

L’eurodiputat de Compromís i membre de la delegació del Magrib en el Parlament Europeu, Jordi Sebastià, seguirà aquest divendres la cadena de vagues de fam en què han participat nombrosos activistes i polítics perquè el govern marroquí retorne el cadàver del fill de Takbar Haddi a la seua família.

Sebastià ja es va reunir personalment amb Takbar durant una sessió plenària a Estrasburg i es va comprometre a donar suport a la causa sahrauí i va ser un dels signants de la iniciativa europea en defensa de Takbar.

Per a l’eurodiputat de la coalició Primavera Europea “ és necessari que es depuren responsabilitats i que el govern del Marroc done explicacions sobre la mort de Mohamed Lamin Haidala i que es practique una nova autòpsia per a esbrinar les causes reals de la seua mort abans de retornar el cos a la família de Haddi”, ha declarat Sebastià.

Mohamed Lamin Haaidala va morir després de passar 48 hores a la presó després d’una baralla en El Aaiun amb marroquins de la qual va eixir amb diverses ferides en el coll que van propiciar la seua mort al no ser ateses en cap moment “podria constituir un assassinat”, ha afirmat Sebastià.

Jordi Sebastià amb Mohamed Abdelaziz. Foto: La Veu del País Valencià.

D’una altra banda, Sebastià ja es va reunir amb el secretari general del Frente Polisario, Mohamed Abdelaziz, abans de ser eurodiputat per a comprometre’s a defensar l’autodeterminació del Sàhara si finalment aconseguia l’escó a Brussel·les, i hui forma part de l’intergrup que defensa el seu dret a l’autodeterminació.

Comparteix

Icona de pantalla completa