Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV: ‘L’ocupació creada en juliol és estacional i de mala qualitat’
RedactaVeu / València

Encara que les dades d’atur publicades pel Ministeri llancen un descens de 7.743 aturats menys que el mes anterior (un 1,61%), que ens situa en 473.880 aturats registrats, l’EPA del segon trimestre destacava que el nombre de persones aturades era de 558.400 al País Valencià i la taxa d’atur del 23% (superior a la mitjana estatal). Aquestes dades demostren que creix el nombre de treballadors que o bé no s’inscriuen o no renoven la seua inscripció al SEPE.

La reducció de l’atur registrat i l’augment de l’afiliació a la Seguretat Social es concentren en el sector serveis (on es focalitza el 62,5% de la reducció de l’atur) i a les comarques del sud (que concentra el 47% de la reducció de la desocupació al País Valencià).

Per al secretari d’Acció Sindical de CCOO PV, Jaume Mayor, “és simptomàtic del tipus d’ocupació creada, el fet que seguisquen caient els contractes indefinits, ja que amb un increment de la contractació total d’11.364 contractes, la contractació indefinida ha caigut un 4%”. Mayor segueix explicant que “l’estacionalitat, la temporalitat i la parcialitat caracteritzen aquesta última dada d’atur del mes de juliol. Les noves contractacions aprofundeixen en la precarització del nostre mercat de treball, amb una excessiva rotació laboral”, afirma el dirigent sindical. Major ressalta també “l’increment injustificable dels contractes a temps parcial, la qual cosa matisa molt les dades de contractes i d’afiliacions a la Seguretat Social”.

CCOO PV insisteix “en la necessitat d’afrontar un canvi de model productiu i de configuració del nostre marc de relacions laborals que permeta no solament generar ocupació, sinó que aquest siga de qualitat i estable”.

Descendeix la cobertura als aturats

D’altra banda CCOO PV ressalta que “ara solament el 55% dels aturats percep algun tipus de prestació. Si ens fixem en les contributives, el percentatge es redueix al 36,6%, la qual cosa demostra l’alta vulnerabilitat de les persones en desocupació”.

El sindicat considera “prioritari atendre totes les persones aturades que han esgotat o no han pogut accedir a les prestacions, i que subsisteixen en molts casos en els límits del llindar de la pobresa”. Però com apunta Jaume Mayor “açò solament serà possible si configurem un mercat laboral més estable i un sistema de protecció social més ampli”.

Comparteix

Icona de pantalla completa