Diari La Veu del País Valencià
El Mercat Central genera entre 56 i 70M€ anuals i dóna ocupació a unes 1.200 persones

RedactaVeu / EP / València.

El Mercat Central de València genera “entre 56 i 70 milions d’euros anuals” i dóna ocupació a 1.200 persones, segons es desprèn de l’Informe Impacte econòmic comercial i social del Mercat Central que s’ha presentat aquesta setmana en roda de premsa.

El president de l’Associació de Venedors del Mercat Central, Francisco Dasí, ha apuntat que amb aquestes dades, el mercat és “un dels espais més importants de la ciutat, la qual cosa el converteix en una peça fonamental de l’economia valenciana”. Una economia a la qual, segons l’estudi, el Mercat Central aporta uns 100 milions d’euros entre activitat primària i secundària.

El centre, amb els seus 257 negocis actius, és un dels espais més visitats de València, amb 3,15 milions de visitants l’any passat, dels quals 1,12 són turistes. Per aquest motiu els comerciants reclamen la finalització de les obres del pàrquing de la plaça Ciutat de Bruixes, parades al setembre de 2013.

“Cal donar-li vida al mercat, per la qual cosa és imprescindible que es tinga la comoditat que és poder carregar tota la compra còmodament en el cotxe”, ha afegit Dasí.

“Ens han traslladat des de l’Ajuntament que la licitació del pàrquing és alguna cosa immediata, que ja es van a posar a estudiar-ho perquè s’acabe com més prompte millor”, ha explicat Luis Roberto, gerent del Mercat, qui ha assenyalat també la importància de les obres de la línia 2 de Metro valencià, que pararà sota el centre: “solament una quarta part dels nostres clients vénen amb cotxe, per la qual cosa la resta arriba o caminant o en transport públic, així que una parada de metro tindria una importància grandíssima”.

“Comprenem que és un projecte a mitjà o llarg termini, però si es comença a moure, benvingut siga”, ha afegit el president, que ha afirmat que no creu que no hi haja “voluntat política” per acabar les obres, ja que “el metro permetria que més gent visquera en aquest barri, i açò és necessari”.

Turistes i veïns

D’altra banda, preguntat per la moratòria d’un any en l’ordenança de terrasses que va aprovar el regidor de Comerç i Espai Públic, Carlos Galiana, Dasí ha explicat que “per al mercat és positiu ja que així els turistes disposen de llocs en els quals descansar o prendre alguna cosa després de la visita. Qualsevol oferta turística complementària és positiva”.

A causa de la seua afluència turística, la zona del Mercat Central i la Llotja és l’àrea que planteja l’Ajuntament per a convertir-la en l’única zona de llibertat d’horaris de la ciutat, la qual cosa per al gerent del mercat no és “que estiga en l’ADN del venedor defensar-ho ara”, ja que les obres del pàrquing estan fent que “molts comerciants propers es plantegen si obrir a les vesprades”.

Dasí coincideix amb Roberto en aquest sentit: “És necessari que l’aparcament estiga obert per poder plantejar el tema dels horaris. Entenc que hi haja una política concreta de potenciació d’aquest espai, ja que som una de les zones més visitades de la ciutat”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa