Diari La Veu del País Valencià
Sueca acull el I Open Internacional d’Escacs del 27 al 2 d’agost

RedactaVeu / Sueca

Dilluns a la vesprada, en el Casal Multiusos, va donar inici el I Open Internacional d’Escacs Ciutat de Sueca, organitzat pel Club Escacs Sueca, amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports. 81 jugadors procedents d’un gran nombre de països han viatjat fins a Sueca per a participar en aquest torneig internacional que pot seguir-se en temps real a través de la web dels organitzadors, en l’apartat Chess Result.

El regidor d’Esports, Vicent Baldoví, va assistir a l’inici d’aquesta competició i va voler felicitar el Club amfitrió per l’esforç i treball realitzat, aprofitant per afirmar que “Sueca es convertirà aquesta setmana en un aparador per a la resta del món, el més important i millor joc de tauler. Hui comença oficialment aquest Torneig, que reuneix els millors jugadors del món, i que segur us farà passar bons moments i us permetrà conèixer la nostra ciutat” indicava als jugadors vinguts de fora. “Espere que gaudiu al màxim. I tot gràcies al club amfitrió, el Club Escacs de Sueca, que porta endavant una grandíssima i magnífica tasca des de 1967 fins ara”.

El I Open Internacional d’Escacs Ciutat de Sueca es disputarà a Sueca fins al 2 d’agost, i hi estan participant jugadors considerats mestres dins d’aquest esport, com ara el romanès Mihail Suba, les partides del qual serveixen d’exemple en els llibres d’escacs. Les partides, que es disputen a partir de les 17 hores, segueixen el sistema suís, és a dir, els aparellaments es realitzen en funció dels punts i dels coneixements d’aquest esport de cada jugador, tot això sota la direcció de l’àrbitre internacional Vicente Gómez.

Per als organitzadors és molt important que les partides puguen seguir-se a nivell mundial des d’Internet en temps real, i que puguen ser reproduïdes les vegades que es desitge, ara i en el futur, per generacions posteriors. Així mateix, assenyalen, les característiques d’aquest Torneig “ens permeten avançar en la nostra meta per ser referents de qualitat, novetat i saber fer a nivell europeu”. Finalment, volen mostrar el seu agraïment als col·laboradors “que han fet possible aquest somni que comença amb molt bones vibracions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa