Diari La Veu del País Valencià
El veïns i comerciants contra la caòtica situació del centre històric de València
RedactaVeu / València

L’Associació de Veïns i Comerciants La Boatella, que té com a fonament la legislació vigent, exigeixen “l’estricte acompliment d’horaris -obertura i tancament-, l’eliminació de la Llicència de Salon Lounge -que encobreix com a Pub -, l’acompliment amb la normativa d’espectacles “sense tracte de favor”, i la protecció del patrimoni històric artístic com estableix la Llei, segons anuncien en un comunicat fet públic aquest dilluns.

Així mateix proposen a les administracions el foment d’activitats per a joves “i evitar la pràctica del botelló, que cal eliminar de forma contundent”.

En aquest sentit, i com a primera mesura de col•laboració, demanaran un registre d’establiments públics i els permisos d’ocupació de taules i cadires. La Boatella realitzarà un llistat d’infraccions en el centre històric i FOTUR facilitarà la seua col•laboració.

La milla d’or de les il•legalitats

A l’entorn del Mercat Central i la Llotja, denuncien, “ja comencen les males olors produïdes per la inexistència o deficiència d’extractors de fum”.

A més, apunten, “algun dels bars, sense bany, uns altres sense aforament interior, però amb desenes de metres quadrats de cadires, taules, ombrel•les, ventiladors, banquetes… que impedeixen el pas i la visió de la Llotja i pertorben la seua contemplació”.

Per si tot això fóra poc, “la bullícia contínua a Collado, el Hostel Home –cas denunciat-; apartaments turístics les taules dels quals bloquegen el carrer, continua la plaça de l’arbre ocupada íntegrament, banquetes que impedeixen el pas; finestres i portes serveixen de barra al lounge –també denunciat-; més bars en Corretgeria i carrers adjacents i arribem a la plaça del Negrito, privatitzada, i seguint el degradat carrer Cavallers arribem a la plaça del Tossal, ocupada pels bars amb les restes de la Muralla Islàmica”.

Segons l’entitat, existeixen locals “sense condicions que superen fins en un 500% l’aforament, clients bevent en el carrer i els decibels arribant a uns màxims que alarmen en els jutjats”.

Es tracta, asseguren, d’una “milla d’oci il•legal que causa soroll, brutícia i males olors; un continu atemptat contra els veïns, que viuen un autèntic infern, contra el dret al descans i que destrueix el nostre patrimoni”.

I tot açò en el Centre Històric de València, declarat Bé d’Interès Cultural (BIC), i protegit pel seu caràcter exclusivament residencial plurifamiliar (Rpf) i comercial, tal com consta en la declaració.

Un moment de la reunió celebrada ahir dilluns.

Policia Local compleix, Activitats no

Sandra Gómez, regidora de Policia Local, en pocs dies ha presentat denúncia a partir dels escrits presentats per l’Associació de Veïns i Comerciants La Boatella. “Ens consta que la Policia Local fa el seu treball, però aquest es bloqueja en Activitats”. I en aquest sentit asseguren: “Com a dada significativa, durant els anys 2013 i 2014 tan sols 19 i 17 sancions van ser dictades en ocupació de via pública, on tots coneixem els abusos que es produeixen”.

Segons l’entitat, la moratòria d’un any, de Carlos Galiana, regidor d’Activitats per a marcar l’espai autoritzat de cadires i taules, suposa “premiar i beneficiar els infractors” ja que “considerem que és una clara omissió de la seua obligació legal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa