Diari La Veu del País Valencià
El TSJ torna a anul·lar l’ordre de transport escolar de l’anterior govern del PP

RedactaVeu / València.

La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha emès una sentència en la qual estima el recurs interposat per Compromís contra l’acord dictat per la Direcció General de Centres i Personal Docent de la Conselleria d’Educació, quan aquesta era dirigida per Maria José Catalá, que estableix les condicions per a ser usuari del servei de transport escolar col·lectiu per al curs 2014-2015.

Concretament el TSJ anul·la allò referent a l'”alumnat el domicili habitual del qual, degudament acreditat, es trobe a una distància, en línia recta, de 3 km o més del centre educatiu que li corresponga per a la seua escolarització”.

Per al Tribunal aquesta resolució és contrària al dret constitucional d’igualtat de tracte de tots davant la llei que preveu l’article 14 de la Constitució Espanyola.

La sentència imposa les costes processals que s’han causat en el procés judicial a la Generalitat.

Aquesta sentència se suma a la ja emesa pel TSJ a l’octubre de 2014 que anul·lava, pel mateix motiu, la resolució sobre transport escolar de la Conselleria d’Educació per al curs 2012-2013 en considerar que mesurar la distància de 3 km en línia recta entre el domicili i el centre educatiu incorria en un tracte desigual de l’alumnat.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, Isaura Navarro “la justícia torna a donar-nos la raó pel tracte desigual entre alumnes que generava la resolució de transport escolar del govern del PP, ja que la mesura per comptar aquests 3 km ha de ser la que tinga en compte el camí transitable no la línia recta perquè sinó es generen desigualtats i injustícies, com ha establert el Tribunal”.

“Aquesta sentència ve a confirmar el que des de Compromís fa temps que denunciem, que el Partit Popular governava des de la il·legalitat, des de la desigualtat en el tracte als alumnes. Un tracte de desigualtat que també van denunciar mares i pares d’alumnes per l’abús que estava suposant l’ordre de transport escolar del govern del PP “.

Per a Navarro “el més greu és que l’anterior consellera d’Educació, Maria José Catalá, va impulsar la nova ordre de transport escolar quan ja coneixia que l’anterior havia estat anul·lada per la justícia, reiterant la condició dels 3 km en línia recta, obviant una il·legalitat ja declarada”.

“Ara la justícia va més enllà i estableix que s’ha vulnerat un dret fonamental, que s’ha vulnerat el principi d’igualtat, una situació a la qual Compromís posa fi des del govern, recuperant el tracte d’igualtat als alumnes”, ha conclòs Navarro .

Comparteix

Icona de pantalla completa