Diari La Veu del País Valencià
Sueca farà una consulta popular sobre els festejos taurins de 2016
RedactaVeu / Sueca

Segons fonts municipal, és per aquest motiu que enguany no es realitzarà la tradicional Demanà de bous una vegada finalitzada la festivitat en honor als sants Abdó i Senent, Benissants de la Pedra, tal com era costum tots els 29 de juliol.

L’equip de govern assegura ser “conscient” de les necessitats del municipi en matèria festiva, així com de la tradició taurina mostrada per una part de la població com un costum arrelat a la ciutat.

Unes festes cada vegada més qüestionades

D’altra banda, el govern municipal també diu ser conscient que “molts ciutadans han manifestat el seu desacord amb la celebració d’aquest tipus de festes”. Per a l’equip de govern aquest tipus de celebracions estan sent qüestionades, cada vegada més, per les conseqüències que tenen en els animals, “ja que l’oci no pot convertir-se en maltractament animal i, de vegades, en tragèdia al produir-se ferits o víctimes mortals”, segons manifesta el regidor de Festes, Pau Roselló.

Sobre aquest tema, Roselló ha afegit que “cal extremar la seguretat i la precaució dels participants en aquestes festes, i fomentar la prudència en la ciutadania”.

Imatge d’arxiu dels festejos taurins a Sueca.

En relació als festejos de l’any que ve, ha afirmat: “És molt preocupant l’estadística que s’ha publicat on es demostra que en aquest tipus de festes s’han produït més víctimes mortals que en tota la història dels San Fermines. Concretament, el bou embolat, està demostrat pels especialistes, que pateix un gran estrès i cremades en les còrnies. I cal considerar que, cada vegada més, gran part de la població s’hi mostra contrària”.

“No permetrem el maltractatament animal”

En aquest sentit, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha manifestat la seua intenció de celebrar una consulta popular perquè la població manifeste si vol o no continuar amb les “vaquetes” i ha matisat que la corporació no permetrà aquelles pràctiques que produïsquen maltractament animal.

Comparteix

Icona de pantalla completa