Diari La Veu del País Valencià
Els empresaris demanen una quitació del 50% del deute del País Valencià
RedactaVeu / EP / València

El reelegit hui president de Cierval, José Vicente González, emparat per Ximo Puig i Juan Rosell, ha assegurat durant el seu discurs que no es pot pagar “un deute que és una llosa”.

El president de l’entitat empresarial ha proposat una quitació del 50 per cent del deute del País Valencià generat per l’infrafinançament que ha patit des de l’administració estatal. “Per aconseguir-la hi ha molts sistemes i solucions tècniques, el que fa falta és voluntat política”, ha indicat en declaracions als periodistes després de l’assemblea.

També ha apuntat la necessitat d’aconseguir acords en aquest sentit durant el discurs que ha oferit després de renovar el càrrec i ha precisat que la nostra autonomia haurà d’assumir el deute que és només responsabilitat seua i que han anat generant els seus anterior governs autonòmics.

“Hauríem de cercar una quitació d’una manera o d’una altra equivalent al 50 per cent del deute, admetent que hi ha una part del deute que segurament l’hem generat els valencians, els governs valencians estirant el braç més que la màniga. Aquesta ens toca pagar-la a nosaltres”, ha plantejat el president de Cierval. D’aquesta manera, ha matisat respecte a la generada per infrafinançament que “no es pot pagar un deute que és una llosa” i ha insistit que hi ha “solucions tècniques”.

“Cal deixar de llançar pilotes fora”

En aquest sentit, ha instat a la “voluntat política” per a treballar i “solucionar els problemes d’una vegada sense llançar pilotes fora”.

Entre els assistents a l’acte es trobaven el president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la CEOE, Juan Rosell; així com la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

Entre els seus “objectius fonamentals”, González ha esmentat limitar a dos els mandats presidencials, elaborar i posar en pràctica un codi ètic i unes normes de bon govern. També “defensar i reivindicar el paper de les empreses com a creadores d’ocupació i riquesa”.

Finalment, ha considerat com a assumptes “absolutament prioritaris” parlar i actuar sobre el model econòmic i en aquest sentit ha subratllat que la indústria ha de recuperar el pes específic que sempre va tenir i que el 20 per cent del PIB provinga d’aquesta és “irrenunciable”. També ha apostat perquè els sectors tradicionals siguen la base de la recuperació industrial, sense oblidar les noves tecnologies o l'”importantíssim” sector agrícola que està passant “serioses dificultats”, entre altres coses, per les polítiques europees, per la qual cosa ha demanat a la Generalitat una presència “més activa i eficaç” a Brussel·les perquè açò no passe.

Comparteix

Icona de pantalla completa