Diari La Veu del País Valencià
Les Corts demanen que València siga Ciutat de la Seda 2016

RedactaVeu / València

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha llegit a la sessió plenària de hui una declaració institucional signada per tots els grups parlamentaris i que dóna suport a la iniciativa de la Unesco per fer de València Ciutat de la Seda 2016.

La iniciativa s’emmarca en el projecte de les Rutes Occidentals de la Seda, activitat que fomenta el diàleg intercultural, posa en valor el patrimoni històric i cultural de les ciutats participants i en eixe context, la ciutat de València pot recuperar el seu protagonisme i esplendor que ha tingut al llarg dels segles en la producció i comercialització de la seda.

Per això, en la declaració institucional de les Corts s’insta el Consell de la Generalitat Valenciana perquè s’adrece al Govern de l’estat amb l’objecte de declarar València Ciutat de la Seda, ‘Estratègia de la Comunitat Valenciana en la ruta de la seda 2016-2020’, fent una crida a la societat civil perquè s’involucre en aquest projecte.

En la declaració es demana que es creen partides pressupostàries per tal de desenvolupar el projecte des del centre Unesco València-Mediterrània i fer, al mateix temps, projectes TIC basats en la intel·ligència turística transnacional per posicionar València com a Ciutat de la Seda en la Mediterrània Occidental.

El president de les Corts ha lliurat una còpia de la declaració institucional a la delegació de la UNESCO que ha estat present en la sessió plenària de hui.

Comparteix

Icona de pantalla completa