Diari La Veu del País Valencià
Vicent Marzà cessa Paz Olmos de la direcció del Museu Sant Pius V
RedactaVeu / València

Des de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport s’ha comunicat a la directora del Museu Sant Pius V, Paz Olmos, que des del dimarts 21 de juliol de 2015 es prescindeix de la seua gestió com a responsable del museu. L’actual directora del Museu de Belles Arts compta amb 10 dies per a fer les al·legacions pertinents a aquesta decisió.

Després d’haver avaluat un informe sobre l’estat de conservació de les obres d’art i de la gestió global de la pinacoteca, els màxims responsables en matèria cultural han decidit retirar Paz Olmos de la direcció del Museu de Belles Arts per a començar una nova etapa de gestió.

El conseller Vicent Marzà té la intenció d’escoltar els tècnics del museu que han dut a terme tasques de conservació i restauració de les obres d’art, així com de l’equip especialitzat en les distintes àrees de gestió.

Els principals protocols d’actuació se centraran en:

– Línies d’actuació relacionades amb la conservació i restauració dels fons.

– Mesures per a reactivar el manteniment de les instal·lacions.

– Mesures per a garantir la vigilància i la seguretat de les obres.

– La reactivació de les funcions del patronat del museu.

– La revisió de les necessitats de personal tècnic i especialitzat del museu.

Així mateix, des de la conselleria dirigida per Vicent Marzà es prendran les mesures d’urgència necessàries per avaluar i solucionar en els terminis que es puga la climatització del museu, que ha generat problemes tant per als visitants com per a la conservació de les obres. La direcció del museu tenia constància d’aquesta problemàtica des de desembre de 2014, però es va optar per bloquejar el contracte de manteniment de les instal·lacions.

Passat el període d’al·legacions de qui ha estat directora del Museu de Belles Arts, des de la Conselleria d’Educació es procedirà a designar una persona que el dirigisca de forma provisional durant uns mesos fins que estiga elaborat un manual de bones pràctiques en institucions culturals que permeta presentar candidatures a les direccions com les d’aquesta pinacoteca.

Comparteix

Icona de pantalla completa